Izvor: B92

Više desetina turista opljačkano je na putu ka čuvenoj statui Hrista Spasitelja u Rio de Žaneiru gde su dva sata bili taoci masovne pljačke.

Policija navodi da su u petak tri osobe sa noževima i pištoljima opklolile grupu turista na putu ka statui Hrista Spasitelja u gustoj šumi na obodu grada gde se inače dešavaju česte pljačke.

Opljačkano je više od 30 ljudi, a u pitanju su turisti iz Azije, Evrope i Južne Amerike koje su lopovi zadržali kao taoce čekajući da naiđu i ostali.

Uzeli su im mobilne telefone, kamere, burme, kreditne kartice, a srećom niko nije povređen.

Ovo je još samo jedan u nizu incidenata koji nikako ne ide u prilog reputaciji koju Brazil odavno ima u svetu. Upravo je to problem broj jedan koji je na inauguraciji obećao da će rešiti novi predsednik Žar Bolsonaro.

Inače, u Rio de Žaneiru policija se suočava sa rekordnim talasom kriminala koji i te kako utiče na turizam u ovom gradu. Turisti koji putuju sa kamerama i pametnim telefonima lake su mete, posebno na putu ka statui Hrista Spasitelja gde se svakodnevno događaju pljačke.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.