Izvor: B92

Putovanje koje košta porodice između šest i 12.000 dolara, a nekada i života, sada je glavna tema u zabavnom parku u Mekisku i košta 25 dolara da doživite i vi ovo iskustvo!

Zabavni park „Eco Albertois“ nudi posetiocima simulaciju ilegalnog prelaska u SAD, kao i četvorosatnuz šetnju preko teškog terena dok vas imaginarna carinska policija juri i naposletku prelazak preko Trampovog zida.

Inače, ovaj porodični park lociran u El Albertu, dva sata severno od Meksiko Sitija, još od 2004. godine nudi ovu atrakciju, a svoje posetioce pozivaju da isprobaju „iskustvo ilegalnog prelaska granice“.

Postoje dve opcije – od četiri i šest sati. Šestočasovna verzija prelaska granice je samo za one koji su fizički spremni za ovakav vid ekstremnih aktivnosti.

Na sajtu parka se navodi da je sve počelo kao način da se Meksikanci ubede „da nema svrhe da rizikuju svoje živote i traže bolji život preko granice“.

Inače, zanimljivo je da je čak 70 odsto stanovništva iz El Alberta potražilo bolji život u SAD.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.