foto: thinkstock
foto: thinkstock

Pilot zaspao usred leta: Svi u šoku, a zakon na njegovoj strani

Podeli

Naočigled svih putnika pilot prekookeanskog leta iz Nju Džersija do Glazgova zaspao je u biznis-klasi. Dok su putnici bili u šoku ovim prizorom, insajderi zaposleni u avijaciji kažu da je to normalno.

Samo sat nakon poletanja, pilot je uredno skinuo svoju uniformu večerao i zaspao. To je video penzionisani policajac koji je pozvao nekoliko putnika da svedoče ovom prizoru.

Nakon što je odremao sat i po pilot se probudio i pokucao posadi da ga pusti nazad u kokpit.

“Ne verujem da pilot na letu sa nekoliko stotina ljudi može sebi da dopusti ovakvo ponašanje“, rekao je putnik koji ga je prvi video.

Potpuni preokret u priči nastao je nakon što je ona dospela u medije, pa se oglasila i Federalna uprava za avijaciju u Velikoj Britaniji, koja kaže da je to ne samo normalno, nego i regulisano zakonom.

„Pilot je obavezan da se odmori ako vreme leta prelazi osam sati. Dok postoji predviđeno mesto za to u većim avionima, u manjim prekoatlaskim kao što je Boeing 757 postoji sedište u biznis klasi rezervisano za svakog od pilota kako bi se na pravi način odmorili. Ništa u ovoj situaciji nije neobično ili nezakonito“, rekao je Džon Harper iz Uprave.

Avio-kompanija United saopštila je za Dejli mejl da su posadu pilota umesto dvojice činila njih trojica, pa je tako bilo nemoguće da sva trojica budu u kokpitu u isto vreme.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!
strana 1 od 1887 idi na stranu