Izvor: B92

Iako se osećate kao da biste mogli da budete na odmoru zauvek, zapravo postoji određeni broj dana koji je idealan za vaše zdravlje.

Sedam do 11 dana je idealno trajanje godišnjeg odmora.

Naime, istraživači sa finskog Univerziteta u Tamperi navode da je ova dužina odmora odgovarajuća za nivo poslovnog stresa sa kojim krećete na put.

Ako odete na odmor koji traje dan ili dva, nemate dovoljno vremena da se isključite iz poslovnog režima. Ako odete na dve nedelje ili duže, počinjete polako da se brinete da li su posao i obaveze obavljeni dok ste vi odsutni.

Kako biste se na pravi način odmorili i ne biste dozvolili sebi da vam odmor dosadi idealan period je nedelju i po dana.

“Odmori predstavljaju najduži period stalnog odsustva s posla i samim tim su sjajna prilika da se relaksirate na pravi način. Naši rezultati pokazuju da se na letovanju opšte zdravstveno stanje poboljšava i da je na vrhuncu osmog dana odmora“, zaključak je studije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.