Izvor: B92

Turistička organizacija Srbije (TOS) u saradnji sa Dunavskim centrom za kompetenciju i Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore organizovaće 3. oktobra okrugli sto na temu produženja turističke sezone po modelu Kalipso programa Evropske komisije.

Okrugli sto biće održan u okviru projekta "Odmor za sve" (Holiday4All), kao sastavni deo progama Sajma turizma u Novom Sadu. Cilj projekta "Odmor za sve" je promovisanje destinacija i sadržaja van turističke sezone putovanja za svačiji džep.

Kalipso platforma EK zasniva se na modelu povećanja iskorišćenosti turističkih kapaciteta van sezone, za kreiranje turističke ponude namenjene onima koji usled nepovoljnih ekonomskih uslova ili neprilagođenosti kapaciteta i programa nisu u mogućnosti da putuju u turističkoj sezoni.

Tu se pre sveg amilsi na mlade, penzionere, porodice sa većim brojem dece i manjim primanjima, osobe sa invaliditetom ili smetnjama u razvoju.

Taj model dao je vidljive rezultate u državama EU i doprineo je opštem razvoju turizma u tim zemljama. Namera projekta je da podstakne inovativnost u kreiranju ponuda, promovisanju turističkih destinacija i sadržaja u vansezonskom periodu, kao i da podstakne turizam i putovanja po povoljnijim uslovima van sezone.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.