Izvor: Punkufer.hr

Autor: {"id":199142,"id_news":759665,"name":"","surname":"Punkufer.hr"}

Zaboravite na kukavice koje iskaču iz časovnika kada otkuca 12 sati.

U naizgled normalnoj i “dosadnoj” zgradi u Francuskoj, kada otkuca podne, kroz prozore izađe šest zlatnih zmajevih glava koje uz mnogo dima i urlika otkucavaju podne. Punih pet minuta glave zmajeva vire kroz prozore u svim smerovima sve dok se ne povuku u unutrašnjost.

Kuća La Maison de la Magie je muzej posvećen istoriji magije i iluzionizma, zgrada odaje počast časovničaru i mađionočaru Žanu Eženu Roberu – Udinu, jednom od najuticajnijih mađioničara svih vremena. „Zmajev sat“ instaliran je 1998. godine u sklopu inauguracije muzeja.

Rođen u Bloau u Francuskoj, davne 1805. godine, Udini je osmislio mnogo modernih trikova, ali je bio i vrhunski časovničar sposoban da popravi svaki sat.

Muzej Maison de la Magie otvoren je od kraja marta do početka novembra. Ulaz košta 8 evra po osobi, ali podnevno otkucavanje možete videti besplatno ako stanete preko puta muzeja, naravno u pravo vreme.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.