Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"To je za mene vrhunska sramota": Gost podelio iskustvo iz hrvatskog restorana

Podeli

Jedan gost restorana na Lastovu podelio je svoje neprijatno iskustvo. Naime, on tvrdi da osoblje restorana na hrvatskom ostrvu vodu sa česme sipa u flaše i prodaje je kao flaširanu.

"Bio sam sa jednom grupom u konobi koju često posećujem tokom leta i sezone. U jednom trenutku sam morao do WC-a, da bih prolazeći pored šanka, video konobaricu kako u flaše Jane od jednog litra sipa vodu iz slavine. Bilo je uredno posloženo nekih sedam-osam flaša", priča gost restorana za Slobodnu Dalmaciju.

"Kada je radnica restorana videla da je gledam i da sam malo šokiran, nasmejala se i rekla: Rakija, rakija! Naravno da nije bilo reči o rakiji, jer ona ne curi iz slavine. Valjda me moje oči i zdrava pamet toliko služe. Nakon povratka iz toaleta sve je, kaže, odlučio i da fotografiše svojim mobilnim telefonom. Ponovo je zatekao uredno posložene boce koje su čekale na punjenje. To je za mene vrhunska sramota. Jednom rečju, prevara, sitno kokošarenje, otimanje ljudima koji su tu došli na odmor, u goste. Nikad im dosta, iako su zarade na hrani i piću astronomske", priča razočarani gost restorana.

Vlasnik restorana tvrdi da je istina da sipamo vodu u prazne flaše, ali ne iz slavine nego iz plastičnih flaša, jer na Lastovu voda iz slavine nije za piće.

"Konoba je u sklopu naše kuće, imamo šank, i tačno je da sipamo vodu u te flaše, ali ne iz slavine, nego iz plastike od 7, 6 litara, Jana, Cetina, ali za nas. Nas je svaki dan za ručkom 10 do 12, što članova porodica, što osoblja, a voda na Lastovu nije za piće, jer je puna je hlora i kamenca. Ako je neko video da prodajemo tu vodu, onda je to druga priča. To je isključivo za nas, a mi odmah do šanka imamo naš frižider, gde hladimo tu vodu i mi to pijemo. Nema šanse da varamo svoje goste. Kažem, da je neko video da je dobio otvorenu flašu, to bi bila druga priča. Porodična je kuća, mi preko dana napunimo te flaše koje su već istrošene, iz boca od sedam litara i to držimo za nas", rekao je vlasnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4116 idi na stranu