Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

100 evra za spavanje među paukovim mrežama: Hotel strave ili remek delo? FOTO/VIDEO

Podeli

Jednom kada nađete svoju sobu, mogla bi vas iznenaditi činjenica da noć morate provesti u pećini ili da vam je krevet na vrhu merdevina

Ćerka bivšeg vijetnamskog predsednika odlučila je da izgradi vrlo neobičnu građevinu! I to je i učinila u gradu Dalatu u južnom Vijetnamu.

Danas je to hotel, u celom svetu poznat kao “Vijetnamska luda kuća”.

U ovom hotelu moguće je prenoćiti u sobi pećini ili onoj prepunoj džinovskih paukovih mreža, a u ogromnoj betonskoj žirafi smestila se prostorija za čaj i odmor.

Spremni od samog starta: Kako je zemlja od 95 miliona stanovnika uspela da kontroliše kovid 19?

Velika građevina izgleda kao ogromno drvo na kome su smeštene brojne životinje, divovske pečurke i bube.

Prava kuća iz bajke koja će sasvim sigurno probuditi svačiju maštu, a ovu neobičnu dizajnersku ideju ljudi često upoređuju sa remek delima Gaudija i Dalija.

Dragulj Azije u svom nepatvorenom obliku: Očarao nas je Hoi An FOTO

Kuća je otvorena za javnost 1990. godine, od kada se, prema kineskom časopisu People’s Daily, našla na listi 10 najneobičnijih građevina sveta.

Nimalo lak zadatak pred vas stiže čim pređete kućni prag, odnosno kada se od vas očekuje da pronađete svoju hotelsku sobu. Tada počinje prava avantura jer su sobe raštrkane u nekoliko neobičnih objekata, od kojih su neki povezani klimavim mostovima. U svakoj građevini se nalazi mreža zaobljenih hodnika i stepeništa najneobičnijih oblika.

Psihodelična kuća-zmija u kojoj noćenje košta 355 evra FOTO

Jednom kada nađete svoju sobu, mogla bi vas iznenaditi činjenica da noć morate provesti u pećini ili da vam je krevet na vrhu merdevina u nekom mračnom uglu.

U najskupljim i najneobičnijim sobama noćenje košta oko 100 evra, a hotel je moguće uz naplatu obići i turistički, bez da u njemu prenoćite.

Ukoliko se nakon svega ipak odlučite za boravak u ovom hotelu, nismo sigurni da ćete se odmoriti. Ali će svakako biti najčudnije mesto na kome ste ikada spavali!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3568 idi na stranu