Foto: RINA
Foto: RINA

Opet sija kao nekad: Šarganska osmica posle rekonstrukcije

Podeli

Jedna od najposećenijih turističkih lokacija u Srbiji je muzejsko-turistička pruga Šarganaska osmica na Mokroj gori. Ove sezone zasijaće punim sjajem, nakon što je Infrastruktura železnice Srbije završila rekonstrukciju 20 tunela na njenoj trasi.

"Radovi na obnovi unutrašnjosti 20 tunela na trasi pruge uskog koloseka u vidu broja 8 od stanice Mokra gora do Šargan Vitasa završeni su u prvoj polovini juna, tako da je bezbednost na najatraktivnijoj turističkoj pruzi u Srbiji pred letnju sezonu sada značajno povećana", saopštili su u Infrastrukturi Železnice Srbije.

Inače, ovo je prva popravka gotovo svih tunela u skoro stogodišnjoj istoriji čuvene uskokolosečne pruge "Šarganska osmica".

"Radnici Infrastrukture železnica Srbije kompletno su uredili unutrašnjost 20 tunela, tako što su postavljene drenažne bušotine koje su omogućile odvođenje vode, a na zidovima tunela posebnom metodom postavljen je novi sloj betona. Specifičnost na obnovi tunela proizilazi iz činjenice da su se radovi izvodili na jedinoj uskokolosečnoj pruzi u Srbiji, te zato nije moglo da se radi na način kako se to sada izvodi na prugama normalnog koloseka", rečeno je u ovom preduzeću.

Prevoz radnika i opreme i materijala obavljan je uz pomoć male dresine, stare više od pola veka, koja je bila posebno prilagođena za ovu namenu. Dresina je u svojem sastavu vukla i i kompresor, elektro motore koji su mešali beton kao i spiralu koja je omogućavala izbacivanje betona po zidovima tunela.

Zbog obimnosti posla radovi su izvođeni u četiri faze. U prvoj fazi rekonstruisan je najpoznatiji i najduži šarganski tunel "Aleksandar", dug oko 1.667 metara. U drugoj fazi rađeni su tuneli broj 41, 44, 50 i 51, dok su u trećoj fazi obnovljeni tuneli broj 40, 42, 43, 45, 46. 47, 48 i 49. U četvrtoj fazi završeno je preostalih sedam tunela, od tunela broj 33 do tunela 39.

Na ulaze u svaki od tunela postavljeni su jednoobrazni brojevi koji označavaju naziv tunela, a obnovljen je i natpis "Aleksandar" na najdužem tunelu.

Izvedenim radovima na tunelima obezbeđena je njihova statička stabilizacija u naredne tri decenije.

"Tuneli su tokom proteklih decenija bili znatno oštećeni. Građeni dvadesetih godina prošlog veka nisu bili od armiranog betona, tako da su tokom godina nastala oštećenja u unutrašnjosti tunela. Dodatno su stručnjaci utvrdili i oštećenja nastala kao posledicu dejstva parne vuče na unutrašnjost tunela, a poseban problem stvarale su i velike količine vode na ovom području", saopšteno je.

Možda vas zanima:

Najlepšom rekom zaploviće sve što nije bušno FOTO

Biram srcem, biram Srbiju: Biram Čačak i Užice

"Šarganska osmica" je bila na trasi uskokolosečne pruge koja je puštena u saobraćaj 1925. godine i povezivala Beograd, Sarajevo i Dubrovnik. Ukidanjem pruge uskog koloseka 1974. godine prestao je i železnički saobraćaj na Šarganskoj osmici.

Četvrt veka nakon toga, "Šarganska osmica" je obnovljena kao muzejsko-turistička pruga i danas predstavlja najatraktivniju turističko-muzejsku železnicu u Evropi. Koja godišnje privlači desetine hiljada domaćih i stranih turista.

"Šarganska osmica" se smatra jedinstvenim graditeljskim remek delom u svetu među prugama uskog koloseka. U obliku broja 8, širine 760 milimetara, prolazi najlepšim planinskim predelima Mokre gore sa 5 mostova i 22 tunela. Na ukupnoj dužini pruge od petnaest i po kilometara, na relaciji Mokra gora – Šargan Vitasi, prelazi se visinska razlika od 300 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2414 idi na stranu