Izvor: B92

Grčka je produžila zabranu ulaza državljanima zemalja koje nisu članice EU u zemlju do ponedeljka, 8. februara, uz izuzeće Izraela, Rusije i još devet zemalja.

Produžene su i vazduhoplovne direktive kojima se zahteva sedmodnevni karantin avionskih putnika iz inostranstva i ograničenje medjunarodnih letova, javlja grčka agencija ANA.

Svi putnici koji budu ušli u Grčku do 8. februara u ponoć, iz bilo koje strane države, uključujući države članice Evropske unije, moraju imati PCR test ne stariji od 72 sata i podležu obaveznom zadržavanju u svom domu ili na privremenom boravku koji su prijavili u svom obrascu za lociranje putnika (PLF) sedam dana, osim ako njihov boravak u Grčkoj nije kraći.

Srbi će u Grčku teško pre proleća

U tom slučaju privremeno ograničenje važi do trenutka njihovog odlaska. Takodje, strani putnici mogu biti podvrgnuti brzom testu po dolasku, na osnovu postupka predvidjenog PLF-om. Ako putnik dobije pozitivan test, obavezni period karantina se produžava na 14 dana.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.