Foto: Depositphotos /  cookelma
Foto: Depositphotos / cookelma

Fotografija iz aviona kakva se retko viđa: "Istorijski trenutak" FOTO

Podeli

Dona Geret (26) je ćerka roditelja pilota. Njena majka Suzi Geret je glavni pilot američke avio-kompanije "Skaj vest", a zajedno su oduševile svet.

Inspirisana pričom majke, koja je u svoje vreme prošla težak put da bi postala pilot, Dona danas ponosno leti iznad oblaka upravljajući avionima kompanije u kojoj je i Suzi zaposlena, piše Si-En-En

Iako rade u istoj kompaniji, majka i ćerka se veoma retko viđaju. Za 30. rođendan kompanije šefovi su odlučili da ih iznenade i da im pruže mogućnost da zajedno lete, te su 5. septembra majka i ćerka poletele na letu CRJ700 iz Kalifornije ka Juti.

"Bilo je to nešto posebno. Kolege i putnici su bili oduševljeni, a meni je to bilo najemotivnije i najlepše iskustvo koje sam doživela sa ćerkom", kaže Suzi, dok je ćerka istakla kako ju je "obuzeo osećaj časti i ponosa zato što sedi pored mame".

Dame i gospodo, dobro došli: 10 najstrašnijih aerodroma na svetu

Kako objašnjava Suzi Geret, njoj je kao ženi bilo teško da postane pilot, ali je u tome uspela:

"U moje vreme jedini način da žena postane pilot bio je da se pridruži vojsci, ali za to nisam bila dovoljno visoka. Upisala sam vazduhoplovnu školu, dugo sam radila kao instruktor leta, a tek kasnije sam počela da radim u pravoj avio-kompaniji", kaže Suzi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 1707 idi na stranu