Izvor: B92, Višnja Jukiæ

Dok dosta građana nije otišlo na letovanje ove godine, bilo je i onih koji su odlučili da sačekaju zimu i uživaju na našim prelepim planinama. Šta nas čeka do kraja godine?

Letnja sezona je gotova i dok su neki upoznavali Srbiju, mnogi su ostali uskraćeni za odmor, čekajući kraj pandemije.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će naši turistički centri biti spremni da prime goste, naravno u skladu sa epidemiološkim merama, te da se očekuje dobra zimska sezona.

Ova godina će definitivno i kada se razmišlja o očekivanjima za zimsku sezonu biti, kako je istakao, godina "domaćih turista". Tokom celog leta viđali smo gužve na srpskim planinama, stoga se očekuje i dobra zimska sezona.

Iako u mnogim zemljama raste broj novih slučajeva korone, ljubitelji skijanja ipak mogu da se nadaju da će zimski odmor provesti na omiljenim destinacijama.

Pitali smo vas da li ćete ići na zimovanje ove godine i čak 66 odsto je odgovorilo potvrdno, što znači da i uprkos koroni mnogi ne odustaju od odmora.

Onih koji su se odlučili da preskoče zimovanje ove godine bilo je, sudeći prema anketi, svega 24 odsto, dok ostatak ispitanika još ne zna da li će putem planine do kraja godine.

Foto: Depositphotos / MadrugadaVerde

Početak sezone u našim skijaškim centrima rezervisan je za decembar, a kako tvrdi direktor Skijališta Srbije Dejan Ćika, cene ski-karata se nisu menjale.

Već tri godine one nisu promenjene, a kako objašnjava, u špicu sezone za sedmodnevni ski-pas biće vam potrebno 17.000.

Skijate se na otvorenom, na vazduhu, te se smatra bezbednom disciplinom u doba korone. Osim toga, u toku uživanja na snegu ljudi su zaštićeni maskama, rukavicama, naočarima... Odnosno, onim čime se štitimo od početka pandemije.

Ostaje da se vidi koliko će naši građani biti raspoloženi za zimske aktivnosti i kako će se odvijati situacija sa pandemijom. Jedno je sigurno, nakon ove godine svima je odmor preko potreban, pa ne bi trebalo da začudi ukoliko se i tokom zimske sezone bude tražio krevet više.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.