Foto: Depositphotos / max_st
Foto: Depositphotos / max_st
|

Hvar kao grad duhova: Svega 66 turista trenutno u gradu

Podeli

Koliko je koronavirus naštetio hrvatskom turizmu, najbolje pokazuje primer Hvara.

"Brojke su katastrofalne, nikada u istoriji hvarskog turizma grad Hvar nije imao ovako loše rezultate, u ovo doba godine. Sada se u Hvaru odmara, brojkom i slovom 66 stranih turista, dok je prošle godine u ovo vreme u Hvaru bilo 4588 gostiju" , izjavio je za Slobodnu Dalmaciju Teo Jeličić, potpredsednik gradskog veća grada Hvara.

"Ovo su poražavajuće brojke i kada sam ih ja u petak dobio, nisam mogao verovati svojim očima, iako sam znao da je stanje katastrofalno" izjavio je Jeličić.
Dakle, grad Hvar, za sada ove godine, beleži pad od 96 odsto dolazaka turista, a u isto vreme beleži pad od 91 odsto u noćenjima, prenosi Jutarnji list.

"Od ovih 66 turista, koji su usprkos svemu došli u Hvar, nešto je Slovenaca, Austrijanaca, Nemaca i Čeha. Da bi vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje govori podatak da je trenutno u Gradu otvoreno, najviše između 20 i 30 odsto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su njih tri", kaže Jeličić koji ističe kako nema optimizma ni za iduća dva meseca jer se rezervacije otkazuju.

strana 1 od 889 idi na stranu