Izvor: B92

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se snimak čoveka koji neprestano udara u naslon sedišta žene ispred sebe, ona je sve to snimila i objavila, što je pokrenulo lavinu komentara i debata je počela...

Nastavnica Vendi Vilijams je objavila snimak čoveka koji joj drma sedište zato što je spustila naslon. Ona je svoje nezadovoljsvo iskazala i rečima da je taj muškarac nekoliko puta jako udario u sedište, a kada je počela da ga snima onda je počeo slabije, ali neprestano da udara.

Takođe, Vilijamsova je iskazala nezadovoljstvo i prema avio-kompaniji jer je očekivala da će je podržati, a zapravo su nju opomenuli za sedište, a njega ponudili pićem.

Mnogi mediji su preneli ovaj događaj, što je podelilo njihovu publiku - Treba li spustiti sedište ili ne?

Vilijamsova je rekla da ju je muškarac koji je sedeo iza nje zamolio da podigne sedište kako bi završio obrok, što je i učinila, a nakon što je on završio, ponovo je spustila naslon, nakon čega je usledilo ovakvo njegovo ponašanje.

Oni koji smatraju da je Vilijamsova u pravu kao razloge navode da je ona platila tu kartu i da ima pravo da koristi sve pogodnosti, a oni su okarakterisali muškarca kao nasilnika.

Oni koji smatraju da žena nije u pravu kao razloge navode da nije u redu spustiti naslon ukoliko osoba iza to ne odobri, kao i to da je čist bezobrazluk da se spušta sedište za letove koji traju svega dva sata, koliko je potrebno od Nju Orleansa do Šarlote u Severnoj Karolini.

Evan Ed Bastijan, zvaničnik Delta erlajnsa, uključio se u raspravu i rekao da on ne spušta naslon, ali da putnici imaju pravo da to urade, prenosi N1:

"Ispravno je, ako pomerate naslon, da prvo upitate drugu osobu da li se slaže sa tim", dodaje on.

Britanski list "Gardijan" je ovu debatu postavio na malo viši nivo, postavljajući pitanje da li ovde treba raspravljati o ovo dvoje ljudi ili o kapitalizmu, jer da nije avio-kompanija koje su maksimalno iskoristile prostor kako bi mogle da imaju što veću finansijsku korist, nikome ne bi ni smetalo spušteno sedište.

Ovaj list je to opisao kao "zaradu do granica izdržljivosti putnika", što je upravo ovo.

Ipak, još ostaje debata. Činjenica je da svaki putnik ima pravo da spusti naslon sedišta, jer je platio kartu, ali i onaj koji sedi iza je takođe platio kartu i očekuje prostor.

Ko je ovde bahat i nepristojan, a ko žrtva? Treba li spuštati naslon sedišta u avionu?

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.