Izvor: B92, Express

Jedna turistkinja je morala da plati kaznu od 250 evra, zbog toga što se sunčala u bikiniju.

Venecija se suočava sa mnogim problemima zbog velikog broja nesavesnih turista.

Tako je jedna dvadesettrogodišnja devojka iz Kanade odlučila da se skine u bikini u parku Papadoli nadomak trga Roma. Policija joj je naplatila kaznu od 250 evra čim su je uočili.

Zbog problema sa brojem turista Venecija ima razne kazne. Zbog toga nije dozvoljeno pravljenje piknika na javnim površinama, kao ni nošenje kupaćeg kostima dok se razgleda grad.

Gradsko veće Venecije je objavilo:

"Zabranjeno je šetati se u javnosti u kupaćem kostimu ili golih grudi". Bacanje smeća, zagađivanje, zadržavanje na mostovima ili skakanje u kanale je takođe kažnjivo u visini od 25 do 500 evra.

Grad je takođe zabranio sedenje ili ležanje na stepenicama mostova ili na ulazima u istorijskih spomenika, kao ni ispred izloga prodavnica, prenosi Express. Onaj ko vozi biciklo kroz ulice u kojma ima mnogo ljudi će takođe biti kažnjen. Ove akcije su deo kampanje "Enjoy Respect Venezia".

Venecija je verovatno najpopularniji grad među turistima kada se radi jadranskom delu Italije. Ovaj jedinstven grad kanala i bogate istorije koja predstavlja autentičnu Italiju privlači toiki broj turista koji štete ovom gradu.

Gradske vlasti rade na formiranju taksi koje će turisti morati da plaćaju verovatno već od septembra. Turisti koji budu želeli da posete Veneciju moraće da plate 3 evra van sezone, 8 evra za vreme sezone i 10 evra najposećenijim danima kao što su vikendi preko leta.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.