Izvor: B92

U Južnoj Americi, delu sveta poznatom po svojoj hrani, zaista je teško izabrati najbolju destinaciju, ali Peru je uspeo da se izbori sa kvalitetnom konkurencijom i osvoji ovu prestižnu titulu.

Pored Perua u užem izboru našli su se još Argenina, Bolivija, Brazil, Čile, Ekvador, Paragvaj, Urugvaj i Venecuela.

„Oduševljeni smo i počastvovani ovim priznanjem. Hrana u Peruu kombinuje autentične sastojke sakupljenje u njenim džunglama, ravnicama i duž obala, zajedno sa kulinarskim uticajima koji su stigli iz Evrope i Afrike i mislim da u potpunosti zaslužuje titulu gastronomske super sile“, izjavila je Maria del Karmen de Reparaz, direktor turističkog biroa ove zemlje.

Reputacija Perua kada je gastronomska ponuda u pitanju raste iz godine u godine, a njeni koreni sežu duboko u istoriju sve do vremena Inka.

Od pirinča i jela od koze priobalnih područja, do krompira, kukuruza, čilija, bibera i zamorčića Anda, Peru definitivno poseduje kuhinju koja je specifična za svaki region ove zemlje.

Kulturološke promene takođe su doprinele kulinarskoj ponudi zahvaljujući uticajima Kineske, Španske, Arapske i Italijanske kuhinje.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.