Izvor: B92

Živopisne ulice San Franciska možete upoznati na razne načine. Međutim, poslednjih godinu dana najviše turista odlučuje se za obilazak grada – biciklom.

Bilo da pređete osam minimalnih ili osamnaest maksimalnih kilometara ture, iz udruženja „Streets of San Francisco Bike Tour“ poručuju da ćete u oba slučaja doživeti grad na sasvim novi način.

Projekat obilaska brdovitog krada pomoću bicikala dugo su izbegavale turističke agencije. Zbog toga je jedna grupa prijatelja imala dovoljno vremena da razradi projekat i napravi najbolju rutu za biciklistički doživljaj ovog grada na obali Pacifika.

Beta/AP

Krajem novembra prošle godine Join Keni je sa svojim prijateljima, zaljubljenicima u San Francisko i bicikla, organizovala prve obilaske grada. Iako u početku skeptični, turisti su se u sve većem broju odlučivali za dvotočkaše i vetar u kosi.

„Imali smo problema prilikom sastavljanja rute. Želeli smo da napravimo putanje koje će uključiti važna mesta ali koje neće stvarati velike probleme biciklistima, jer naš grad obiluje uzvišenjima“, kazala je Keni za agenciju AP.

Beta/AP

„Ispostavilo se da je to ono što im se najviše sviđa. Taj osećaj kada se spuštate niz dugu ulicu prolazeći kroz veličanstvene, nezaboravne krajeve sa vetrom u kosi, to zaista nema cenu.“

Još jedna prednost kojom se hvali Keni je u tome što se biciklima mogu obići brojni predeli koje turistički autobusi zaobilaze. Najlepši trenutak ture, kako govore iskustva njenih klijenata, ostavljen je za kraj. Biciklima se dođe do ivice stenovite obale i uživa se u nepreglednom moru i veličanstvenom zalasku sunca.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.