Izvor: B92

Ugostitelji na najpoznatijoj srpskoj planini očekuju znatno veći broj gostiju u odnosu na proteklu sezonu

Izvor: Večernje novosti

Za Kopaonik je najvažnije da ove zime bude dovoljno snega, a ako se vreme i poigra sa skijašima i gostima željnih zimskih čarolija, domaćini obećavaju da će belog pokrivača sigurno biti:oprema za veštački sneg je spremna i uveliko funkcioniše! Jedino temperatura mora da bude ispod minus tri stepena Celzijusova da bi se pravio veštački sneg.

U “MK mauntin rizort”, u čijem sastavu posluju “Grand hotel”, apartmani “Konaci” i hotel “Anđela”, uvereni su da će, osim domaćih gostiju, ove zime najviše skijaša doputovati iz Rusije i Belorusije.

- UDEO rezervacija od 60 odsto sa ruskog tržišta je više nego zadovoljavajući u “first minute” terminu - potvrdili su u “MK mauntin rizort”. - Sa partnerom iz Belorusije su dogovorena dva čarter leta iz Minska do Niša. Za one koji ne znaju, a stići će na Kopaonik, i informacija da su redizajnirani i prilagođeni i najzahtevnijim gostima veliki deo smeštajnih kapaciteta i svi javni prostori u hotelu “Grand”.

Ako je suditi prema najavama domaćina, porodični odmor će ove zime biti najpovoljniji na Kopaoniku. U zavisnosti od termina zimovanja, cene će, u odnosu na prošlu sezonu, biti niže i do 35 odsto. Hotelijeri veruju da će u baš zbog toga što su aranžmani za druge skijaške centre Slovenija, Austrija znatno skuplji u odnosu na Kopaonik, na ovoj našoj planini biće za 40 odsto više gostiju u odnosu na prethodnu sezonu.

- SAVREMENI gost sada traži mnogo više u odnosu na neke protekle godine. Nije dovoljno da mu se samo ponudi udobna soba, već mora da se opusti u velnes i u spa-centrima, u salonima za masažu, u kuglanama i u sportskim salama - objašnjavaju u “MK mauntin rizort”. - Posebnu pažnju ćemo i ove zime posvetiti porodičnom odmoru. Zato u našem hotelu “Anđela” (ima četiri “zvezdice”) postoji “porodični koncept”. Tako nešto ima samo u Austriji, a sve je zasnovano na sadržajima namenjenim porodicama i kvalitetnom porodičnom odmoru.

Prema nekim najavama,u jeku sezone šestodnevni ski-pas koštaće 9.400 dinara. Staza Karaman Greben i ove zime biće jedna od najposećenijih, jer će skijaši imati priliku da uživaju u novoj šestosednoj žičari.”Planina sunca”, kako su Kopaonik odavno nazvali, postaje sve privlačnija za domaće i strane skijaše zbog kvalitetnih hotela, dovoljno zabave, dobrih staza, bogate, pre svega nacionalne kuhinje, ali i zbog relativno pristupačnih cena. One nisu baš za “običan džep”, ali će mnogi koji se odluče za skijanje ipak doputovati podno Pančićevog vrha. Rusi, pre svega.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.