Izvor: B92

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će "Beogradski maraton" i Turistička organizacija Beograda (TOB) prvi put predstaviti turističku ponudu prestonice na specijalizovanom sportsko-turističkom sajmu u Šenženu i na predstojećem Internacionalnom maratonu u tom kineskom gradu, navodi se u saopštenju.

Radojičić je kazao da će se na štandu "Beogradskog maratona" i TOB-a na tom sajmu prodavati posebni turistički paket-aranžmani, za dolazak kineskih učesnika na 32. beogradski maraton, koji će biti održan sledeće godine.

"Prodajom posebnih paket-aranžmana jačamo veze našeg naroda i prijatelja iz Kine, šaljući poruku da su nam oni dragi gosti, a to je i najbolji pokazatelj koliko Beograd ulaže u sport i da je sposoban da organizuje velika međunarodna takmičenja. Podsetiću da Beograd i Šenžen imaju potpisan protokol o saradnji i da je ovo važan korak u daljem zbližavanju dva grada u konkretnim oblastima kao što su turizam, sport i rekreacija", kazao je Radojičić.

On je takođe ocenio da će prezentaciju Beograda na sajmu u Šenženu videti preko 100.000 posetilaca, a da će promocija Beogradskog maratona na Internacionalnom maratonu u Šenženu 16. decembra, biti "jedna od najboljih promocija našeg maratona".

Direktor Beogradskog maratona i član srpske delegacije u Šenženu Dejan Nikolić izjavio je da je Beogradski maraton jedini maraton u svetu van teritorije Kine, koji ima predznak Pojas i put ("Belt and Road") i da očekuje da će i zbog te činjenice interesovanje neskih sportista za dolazak na 32. beogradski maraton biti odlično.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.