Izvor: B92

Grčka će uvesti obavezu nošenja maski na palubama trajekata koji plove ka njenim ostrvima, proširujući tako tu meru i van zatvorenih javnih prostora, nakon naglog porasta broja novih slučajeva koronavirusa, koji bi mogle da dovedu u opasnost turističku sezonu.

Grčka je prijavila 110 novih slučajeva u subotu, što je najveći dnevni porast u poslednjih nekoliko nedelja, prenosi Rojters. Još 75 potvrđenih slučajeva prijavljeno je u nedelju.

Prošle nedelje Grčka je uvela obavezu nošenja maski u svim zatvorenim javnim prostorima, kao i na otvorenom gde se ne može primeniti odgovarajuća fizička distanca. Vlada takođe razmatra dalja ograničenja.

U Grčkoj su do sada registrovana 4.662 slučaja kovida 19 i 208 smrtnih slučajeva, što je relativno mali broj u poređenju s mnogim evropskim zemljama, nakon što je na proleće uvela potpunu blokadu zemlje. Ali broj zaraženih se povećava nakon zatišja koje je trajalo od kraja maja do kraja jula.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.