Foto: Depositphotos/fotoplanner
Foto: Depositphotos/fotoplanner

"Crna Gora ne očekuje veliki priliv turista"

Podeli

"Ove sezone ne može se očekivati značajan broj turista iz Zapadne Evrope, obzirom na unutrašnju zatvorenost EU", poručuje Ana Marojević.

"Ove sezone ne može se očekivati značajan broj turista iz Zapadne Evrope, obzirom na unutrašnju zatvorenost EU i preporuka građanima da letuju u svojim zemljama", izjavila je za dnevni list Pobjeda Ana Marojević, izvršna direktorka kompanije "Flaj Montenegro" koja se bavi avio-saobraćajem i dovođenjem gostiju iz Kine.

"Tržišta koja su perspektivno otvorena za nas su Ukrajina, Belorusija, Rusija, Izrael, zemlje Balkana, Češka, Poljska, Mađarska. Da li će se i u kojem obimu realizovati aranžmani iz ovih zemalja zavisi od preciznog datuma otvaranja naših granica za turiste sa tih tržišta", objasila je Marojevićeva i dodala da potvrđeni aranžmani i za njih organizovani letovi nisu realizovani zbog zatvorenosti granica.

Ona se osvrnula i na to da je ključno utvrditi precizan datum otvaranja granica, kako bi se sprečilo odlivanje turista na druga tržišta:
"Ako se pre otvorimo, možemo očekivati kakvu-takvu posetu i delimičan spas sezone. Što manji pad prihoda bude, šanse za oporavak ekonomije, koja zavisi od turizma i usluga, biće veće", poručila je Marojevićeva.

Ona smatra da su konkurentna tržišta već u prednosti:

"Već nam preuzimaju deo turista koji su inače tradicionalno naši gosti i već su kupili aranžmane za Crnu Goru. Da se razumemo, priorit je zaštita zdravlja našeg stanovništva, ali očigledno postoje mehanizmi kontrole koje primenjuje većina zemalja, koji podrazumevaju zaštitu zdravlja stanovnika ali i dolazak turista", rekla je Marojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu