Izvor: B92

Poželeli smo juče srećan put srpskim turistima ka Grčkoj, jer je danima najavljivano da se od 15. juna granice ove zemlje ka Srbiji otvaraju. Međutim, srpski i drugi turisti zaustavljeni su na granicama, a tokom jučerašnjeg dana stiglo je zvanično saopštenje iz Grčke gde se važeće mere ulaska u Grčku produžavaju do 30. juna.

Ipak, srpski turisti kasno sinoć pušteni su preko granice.

Aleksandar Seničić, direktor YUTA rekao je da je bolje što su ljude sprečili, one koji su krenuli autobusom sprečili nego da su morali da ih vrate nazad. On je savetovao svima da se sačeka da se dobije zvanično obaveštenje da li će nam biti dozvoljen ulazak u Grčku, pa da se krene na put drevne zemlje Helade.

"Oni će danas u dogovoru sa agencijama kada budemo dobili zvaničnu informaciju da se može preko granice, svi oni koji budu želeli da putuju će moći da putuju. Da li će taj polazak biti večeras ili sutra to je stvar organizacije turističke agencije", rekao je Seničić u "Jutru" na TV Prva, te rekao da se cela sezona pomera za dva dana.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.