Izvor: B92

Kada je reč o Australiji, jedna od stvari koja nam, uz kengure, koale, zgradu opere i Australian Open, pada na pamet svakako su i ogromna prostranstva koja niko ne naseljava.

Ukoliko imate dovoljno novca da možete da tražite destinaciju koja je netaknuta i na kojoj nema gužvi, onda bi trebalo da razmislite o australijskom ostrvu Houv.

Smešteno je 700 kilometara severoistočno od Sidneja, a ukupna populacija ne prelazi 380 ljudi. Još 1982. godine Unesko je ovo ostrvo uvrstio na listu svetske baštine, a ono što je posebno jeste da po zakonu na njemu može prenoćiti samo 400 turista.

Houv / thinkstock

Tirkizna boja mora idealna je za ljubitelje plivanja, ronjenja i uživanja u vodenim sportovima, a samo ostrvo nastalo je usled vulkanske aktivnosti pre 7 miliona godina. Puno je pećina, planina i savršenih plaža usred Pacifika.

Poseta ovom ostrvu je prilično skupa, a najzanimljivije od svega je to što je pristup internetu limitiran, a signal za mobilni ne postoji. Tek 400 licenciranih kreveta nalazi se po kolibama koje su ušuškane u ovom raju.

Ostrvo je avionskim prevozom povezano sa Sidnejem, a vikendom su aktivni letovi i iz Brizbejna.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.