Izvor: B92

U anketi sajta 92putovanja naši čitaoci su se izjasnili gde će letovati ove godine.

Iako je u turističkim agencijama zabeležen visok porast prodaje aranžmana za Tursku i Egipat, rezultati naše ankete pokazuju da građani Srbije i dalje najviše vole Grčku, pa se tako 33,59 odsto anketiranih odlučilo za letovanje u ovoj zemlji.

Drugoplasirana je bila Hrvatska sa 14,54 odsto glasova, koja je prestigla Crnu Goru u kojoj će letovati 12,65 odsto naših čitalaca.

Na četvrtom mestu našla se Turska sa 4,78 glasova, a odmah iza našla se Albanija.

Šesto i sedmo mesto zauzeli su Italija i Egipat, a nije ni zanemarljiv broj ljudi koji ove godine nigde neće letovati, a iznosi 19,51 odsto naših glasača.

U Travellandu i dalje dominira hotelski i apartmanski smeštaj na severu Grčke što zbog relativne blizine u odnosu na druge delove Grčke, što zbog široke ponude smeštaja za svačiji džep.

“Veoma su popularni hoteli koji nude ponude gde su deca u potpunosti gratis. Povoljni hoteli sa all inclusive uslugom su veoma traženi za porodični odmor jer se u ovom slučaju znatno smanjuje vanpansionska potrošnja. Takođe, preferiraju veća mesta i kontinentalni deo zbog veće dostupnosti sadržaja i lekarske pomoći“, ističe Željko Dobrilović iz ove turističke agencije.

Vi koji ćete ove godine letovati u Grčkoj učestvujte u našoj novoj anketi, pa nam recite i gde...

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.