Ponedeljak, 02.07.2018.

11:45

Srbi najviše letuju u Grčkoj, a drugo odredište će vas iznenaditi

Izvor: B92

Srbi najviše letuju u Grèkoj, a drugo odredište æe vas iznenaditi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Boža Badovinac

pre 5 godina

@costa
Drma me pašteta uz vruć leba i paradjz. Ne ide kajmak kad je vruće, al' nikako da bidne, pa dugo nisam uzo paštetu, nego udaram po kajmaku. Il' skorupu, ako bolje tako razumete štovani costa. Tako da me "drma" pašteta koja nikako da dođe na red.
Ako je bio lapsus, sujeta - pašteta ima smisla, ako nije, onda je kao i sve drugo što uradiste - praznoslovje.
Istarska vina bolja od grčkih. Kakve veze ima Istar sa vašom domovinom, aman zaman?

ketiS

pre 5 godina

@mila majko ca smo bistri

Po tvom komentaru se vidi da uopste nisi razumeo moj post koji nastojis da "duhovito" elaboriras! Ako imas vremena procitaj ga ponovo, pa pokusaj da ga razumes, ma koliko ti to bilo tesko! Pozz!

zemljak iz rovinja

pre 5 godina

@ ketiS
Istina, mnogi se Hrvatskoj trude da svoju zemlju i kulturu prikažu većom i značajnijom nego šta jeste, ali se i neki drugi, poput tebe - bezuspešno - upinju iz sve snage da je kvalifikuju manje značajnom nego šta jeste. Pa makar se radilo o maslinovom ulju...

costa

pre 5 godina

(ketiS, 06. jul 2018 00:04) To je istorija koju si učila u školi i koja je "zvanična" a svi znamo da istorija nije egzaktna nauka! Na svu sreću danas postoji malo naprednija nauka i DNK analize pa ćemo na osnovu njih sklopiti sve kockice u budućem periodu, npr da stanovnici Sardinije koji su poreklom Etrurci imaju najviše sličnosti i identičnu hlapo grupu sa današnjim Hercegovcima,Dalmatincima i nešto manje Crnogorcima! Pozdrav

mila majko ća smo bistri

pre 5 godina

@ KetiS
Bravo pametnice! I ja isto trvdim da su arbuni, orade, fratri, brancini... koji se prodaju na splitskoj peškariji izvorno taljanska riba, jer se mrijesti u Tršćanskom zalivu da bi doplovila i bila ulovljena oko Brača i Šolte.

ketiS

pre 5 godina

@costa

Nema tu nikakve velike mudrosti. Starosedeoci na ovim prostorima su starobalkanska plemena Iliri zapadno od Morave, te Tracani istocno od pomenute reke. Sloveni su se sa njima mesali nakon naseljavanja od pocetka 7-og veka. Sve druge pseudopovesne budalastine svako iole obrazovan ne uzima ni u razmatranje. Sto se Grka i Rimljana tice jasno je da se danasnji Grci i Italijani poistovecuju sa njihovim antickim nasledjem, a kljucna veza je JEZIK (latinski u korenu italijanskog, te starogrcki u korenu danasnjeg grckog jezika) a ne bilo kakvi geni ili slicne gluposti! Etnicki identitet mije ni krvna ni prirodna kategorija, kao sto vi u Hrvatskoj mislite, vec drustveno-istorijska koja se stvara i razvija vekovima. Konacno, ja nemam nikakav kompleks ni Grka ni Italijana, vec samo postujem objektivnu, povesno zasnovanu kulturno-vrednosnu hijerarhiju, za razliku od vas koji stalno pokusavate da sopstvenu drzavu i kulturu ucinite vecim i znacajnijim, no sto iste objektivno jesu. Suma Summarum, Hrvatska u poredjenju sa Italijom i Grckom nema sanse ni za "pocasni pogodak". Pozz i sve najbolje!

costa

pre 5 godina

(ketiS, 04. jul 2018 23:59) Sa tobom još i ima smisla polemisati ali moramo prvo utvrditi ko su starosedeoci na ovim prostorima, Iliri, Dalmati, Raseni(Etrurci), da li smo mi potomci tih plemena, ako jesmo onda zaista nema potrebe da imamo kompleks niže vrednosti u odnosu na Grke ili Rimljane koji su npr pokrali dosta toga od naših predaka! I diče se time, a smeta im mnogo Makedonija, nešto sa čim nemaju nikakve veze!

Boža Badovinac

pre 5 godina

@costa
"istarska vina bolja od grčkih, buzuki orijentalni ples!?!?!, Remos = Polumenta, Sicilija ima kulture više nego cela Grčka..."

Možedu ljudi da živedu i bez da znadu išta o istoriji ili da se razumedu u dobru 'ranu ili vina. Problem je samo kad oćedu svima da fale svojim praznoglavljem.

ketiS

pre 5 godina

@costa "A velikim ljubiteljima anticke kulture cisto da ukazem da jedna Sicilija ima vise te kulture nego citava Grcka....!"

Samo sto si zaboravio da naznacis da je Sicilija u vreme kada je ta anticka kultura nastajala bila deo stare Grcke! Sto se tice maslinovih ulja nisam neki strucnjak, ali koliko je meni poznata povest, mislim da su i istarska maslinova ulja takodje izvorno italijanska! Zar ne?

costa

pre 5 godina

(Halo Bing, 04. jul 2018 00:04) Prijatelju ne razumeš se trenutno u maslinova ulja i evo čisto da te malo naučim da je Istarsko sam top svetske gastronomije i uz par Italijanskih i poneko Špansko to bi bilo to, ostali su statistička greška! A velikim ljubiteljima Antičke kulture čisto da ukažem da jedna Sicilija ima više te kulture nego čitava Grčka! Za čuvene Dorske i Jonske stubove valjda znate da su ih pre "Grka" pravili Etrurci!?! Ili možda ne znate?

Razvigor Besmislenović Žižule

pre 5 godina

@costa
Nenadmašna je Hrvatska za Grčku u pogledu turizma umnogim stvarima.
Divan Nacionalni park Jasenovac, zatim obilazak divnih kraških jama u okolini Jadovna, pa onda autentična Nova Gradiška, zatim obilazak crkve u Gsopiću gde se desio čuveni performans 1941...

Skromni ste vi, 10:0 je za zapadne komšije sa sve "cajkama"...

ketiS

pre 5 godina

@costa "Po meni laganih pet nula posto Dubrovnik vredi vise nego sva grcka sela zajedno..."

Potpuno je besmisleno da svoju zemlju poredis sa takvom kulturnom velesilom kakva je Grcka! Tim pre sto vi ne mozete da se pohvalite sa sopstvenim etnokulturnim nasledjem, vec se sve svodi na ostatke mletackog, ugarskog, habsburskog nasledja..... Sto se Dubrovnika tice, jedna Italija od severa do juga ima "mali milion Dubrovnika", a i "vas" Dubrovnik je zapravo prvenstveno njihov!

Nikola

pre 5 godina

"...koji normalan srbin ide u hrvatsku?
(o2, 2. jul 2018 12:35)"

Ja. Sebe smatram normalnim i idem u Hrvatsku na more. Put do tamo je najbezbedniji. Tamo letujem odavno i nikad nisam doziveo ni promil neprijatnosti koje sam dozivljavao u CG. Sto se bezbednosti tice, to je samo mit. Batine mozes da zakacis kao bilo gde drugo, ako si provokator i bahato se ponasas. Cak mislim da se batine lakse zarade na Zakintosu, a o Budvi da i ne govorim. Manite se "cuo od ovoga", "prica se" itd.

Halo Bing

pre 5 godina

(costa, 3. jul 2018 19:37)
Dragi Kosta,vidi se da vas trese fudbalska groznica. Dakle Dubrovnik protiv grckih sela mozda 5:0 ali zato Dubrovnik vs Atina 0:5 lagano bez borbe. Maslinovo ulje sa Krita povecava na 6:0 i jedino vas prsut spasava debakla a i to samo u ocima nas kontinentalnih mesozdera.

Srdjan bg

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 03. jul 2018 13:47) Adonis Remos stvarno vrhunski muzičar, nivo Šaka Polumente a u Patri zaista ima šta da se vidi, skoro pa kao u Prokuplju!

reklamirate ih godinama

pre 5 godina

Zašto bi me iznenadilo da rezultati posetilaca na ovom sajtu pokazuju visoke rezultate u korist Hrvatske? Pa vi njih bar 5-6 godina i u člancima i komentarima masovno forsirate, oni su na ovom sajtu praktično domaći. Čudno je kako ste im samo 15% navukli.

costa

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 03. jul 2018 13:47) Po meni laganih pet nula pošto Dubrovnik vredi više nego sva Grčka sela zajedno! Dakle Dalmatinski pršut 6:0 i Istarsko maslinovo ulje za debakl i 7:0! Laku noć

porazna statistika

pre 5 godina

U Istri - srpskim turistima najpoželjnijoj hr destinaciji, lani je ljetovalo točno 31.530 (registriranih) gostiju iz Srbije, što iznosi 0,83% od ukupnog broja turističkih dolazaka te županije (4,222.482).

uzaludni meč

pre 5 godina

@ Petar Slobodanović
Još samo da objasniš paralele između Partenona i Dioklecijanove palate, a posebno između Meteora (isposničkih manastira u stenama) i Dubrovnika (raskošnog renesansnog grada)?
PS
Kao ti ne padne na pamet neko poređenje sa Plitvicama ?

sto u HR

pre 5 godina

Evo ja letujem u HR, a mogu bilo gde sto privatno sto poslovno. Istra je cudo, divni ljudi, divna iskustva. U Dubrovnik se ne bih vracala, dok u Split odbijam da idem (ponuda je ukljucivala hotel sa 5* i placene putne troskove, ali neka hvala). U DU su mi bacili debitnu karticu preko stola, nakon placanja. Hladan prijem u svakoj radnji, restoranu. Zagledanje kad cuju naglasak. Dodje ti ih zao sto su tako zatucani ali bar nece tako za moje novce. Istra je druga prica, fantazija od letovanja ali nije za svaciji dzep. Rovinj cisto sumnjam da i sami hrvati mogu da priuste u jeku sezone. Pula i Rijeka su pristupacniji ali manje lepi. Ukupan utisak (ljubaznost, ekavica, ponuda, okolina, gastro ponuda) jaka 8a. A cak su me i bolje tretirali kad cuju bg naglasak, nego kad vide moj strani pasos, reg . tablice i famiiju-strance. Siti se ispricaju, zanimas ih, izjadaju se, popricate blisko. Za Istru zaista vredi ici, Dalmacija je drugo, zato se izlagati neprijatnostima. Opet, mozda mene to manje dotice, i mogu da si dozvolim da volim Istru. Niko mi nije poginuo u ratu i imam rezervnu zemlju, da zbrisem kad me smore balkanske svadje. A i 50% sam hrvatskog porekla, mada to onim tupsonima u DU nije znacilo sto je najsmestnije. Prvo te izdekriminisu na osnovu naglaska i ne pita to dalje, nema mentalnih kapaciteta za vise ,-). Meni je to tuzno i zalosno, ali razumem da neko to drugacije vidi i vredja se i na samu pomisao letovanja u HR. Razliciti smo, shvatite to.

čaruga

pre 5 godina

Ја нигде нема да летујем јер ми је плата 24000рсд а моја супруга прима 22000рсд али послодавцу мора да врати 5000рсд.
(Пирке, 02. jul 2018 12:04)

Vas dvoje zajedno radite za 340 eura.

Druže ja ti verujem poznajem puno takvih parova.
Evo ti jedan savet.
Pali odavde,kopaj i rukama i nogama.Pasoš u džep i što dalje ovde nikad neće biti bolje.

Petar Slobodanović

pre 5 godina

@costa
Može naravno, kosta, opet je 0:5.
Ako bi nastavili niz sa:
Partenon - Dioklecijanova palača (nije hrvatska kulturna baština)?
Meteori - Dubrovnik (nije hrvatska kulturna baština)?
Buzuki - ????
Gravijera - paški sir.

Nastavio bi se debakl.
Počasni gol dao bi dalmatisnki pršut.

Bilo bi neizvesnih 9:1. Tako i otprilike dođe stanje stvari.

sels

pre 5 godina

Upravo dosao iz Turske. All inclusive 5 zvjezdica hotel. Extra ljetovanje. Bez balkanaca. Na beckom aerodromu kad sam stigao cujem u wc-u dva starija srbina i srpski posle 10 dana. Mico moras dva puta da ga otreses. I kazem sebi, bilo je ispravno bjezati od nasih ljudi.

Srbivoje

pre 5 godina

pa nisu baš vaša 'istraživanja' relevantna. veliki procenat koji se izjasnio za letovanje u hrvatskoj je nasledna inercija bivših čitalaca b92, te je ovde ceo ešalon tih što idu tamo.
koji normalan srbin ide u hrvatsku?
(o2, 2. jul 2018 12:35)

Srbi koji tamo idu su anacionalni jugonostalgicari (pojava prisutna iskljucivo u Srbiji...samo Srbi tuguju za Jugoslavijom), koji ni malo nacionalnog ponosa i dostojanstva imaju. Rekao bih sta mislim o njima ali mi nece objaviti komentar. Mozda ionako nece?

Vanja Petrović

pre 5 godina

@Slobodan Petrovic

Презимењаче, немој живота ти, булазнити о Грчкој. Са двадесет година живљења у овој дивној, по свему, земљи, имам права и основу да ти кажем да си малициозан према грчком народу.
Скоро сам била у Србији, и где год да седнемо у кафић, конобар дође или не дође за 5 - 10 минута!? То се у Грчкој не може десити; чим седнеш, долази конобар са бокалом/флашом хладне воде и чашама.
Друго, грчки народ је јако пристојан и гостољубив (не знам за Халкидики где се окупљају Срби), и где год да кренете Пелопонез, острва, Ипирос, Македонија, Пела, Крит, Тива...свуда ће вас дочекати са осмехом. Наравно, има и оних који су ксенофобични, ултра-десничарски расположени, али да ми кажете где тога нема?!
Што се прљавштине тиче, шта је прљавије од земљњ Србије? Крени од Атине ка Београду, и сврати свуда где има тоалета - мање-више пристојни. Не дај Боже да мораш у јавне тоалете у Србији - катастрофа прљавштина, амонијачни смрад и легла заразе. Пре два месеца сам се уверила у то.
Зато, мани се ти моје Грчке, немој да нам долазиш овде, али молим те немој да причаш бајке о неком Немањићком Халкидикију. Ми Срби, ћемо увек да будемо само словенски дођоши у односу на старе Грке, који су преци савремених Грка.

Klaben

pre 5 godina

bio u hrvatskoj jednom... progovorio u resoranu ekavicu i ako sam se trudio da gadjam reci: kruh,juha,... svi su nas pogledali popreko... dodjoh,videh,odoh... daleko im lepa kuca...
(gigs, 2. jul 2018 15:03)

Eh koliko je ovakvih komentara napisano....maltene u svakom restoranu na Jadranu očekujem hrpu gostiju iz Srbije i hrpu domaćih koji ih popreko gledaju. Pa čitao sam na netu .

costa

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 02. jul 2018 15:32) Možda bolje ovako, Gibonni vs Remos, Oliver vs Dalaras, Klape vs Buzuki, Dubrovnik vs Retimno, Rovinj vs Patra??

Mirko

pre 5 godina

Iskreno,kao klinac sam godinama letovao u Hr,na makarskoj rivijeri,i taj jedinstveni miris soli,borovine,sunca i vazduha nigde nisam osetio. Pravi dozivljaj mora. Voleo bih ponovo otici,ali ne znam... Sa zenom i malim detetom...
(too low, 2. jul 2018 14:48)
Druze,nije to miris Makarske.To je miris detinjstva.I ja sam tako mislio dok ponovo nisam otisao u Hrvatsku posle 24 godine,i shvatio da jeste to lepo i miris i borovi i sve al nije isti onaj osecaj kao one 89-te.Mnogi ljudi kad pricaju da je Hr najlepsa u stvari se prisecaju detinjstva a to je ono sto budi najlepse emocije.

Neki narodi nikada ne nauče lekciju

pre 5 godina

Za 20 ili malo vise godina kad nasa deca (i Hr i Srb) budu zaboravila sta su politicari naših vremena uradili i koliko zla su nam naneli ovakvi tekstovi nikog nece iznenaditi.
A zaboravice... jer u narednih 50godin ce duboka zemlja prirodnim putem spirati ljagu sa imena promasenih velikana 90tih.
(Vladimir, 2. jul 2018 15:08)

Vladimire, daj Bože da bude tako. Mada, za 50 godina ćemo mi opet da se 'vatamo za gušu!

darko

pre 5 godina

Ne znam za anketu, ali evo sad ću da kažem da ja za deset dana putujem u Tursku, tačnije u Bodrum (naravno ja i moja žena), tamo smo letovali pre par godina i divno se proveli, par godina smo letovali u Grčkoj i sada se opet vraćamo Turskoj. Naše iskustvo je takvo da je Turska jeftinija, ima bolju uslugu za novac koji izdvajate, a još ako upecate sniženja po agencijama, letujete bogovski za manje nego što ste mislili.

C i n i k

pre 5 godina

Meni je taj podatak potpuno nadrealan, da 14 % ljudi letuje u hr? Poznato je da milion turista iz Srbije svake godine letuje u GR, to je extra destinacija. Sto se tice letovanja u Hr,malo je morbidno i nadrealno da letujes u zemlji gde te mrze,gde ti je imovina ugrozena, gde mogu da ti zapale auto zbog tablica? Meni je to bolesno, posle kad se pojavi neki tekst o vandalizmu prema imovini nasih gradjana tamo, nemoj da pisete svasta,jer niko vas ne bije po usima da letujete kod njih.

boris

pre 5 godina

Koja crna hrvatska, ja imam ogromno društvo i ama baš niko ne ide u hrvatsku, ide se u Grčku, Crnu Goru, Španiji, Italiju, poslednjih dve godine ponovo Egipat.

costa

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 02. jul 2018 15:32) Što nisi uporedio Džibonija npr sa Adonisom Remosom ili Olivera sa Jorgosom ili Dalmatinske klape sa orijentalnim zavijanjem Buzukija? Ili Dubrovnik, Rovinj i ostala mesta sa arhitekturom male Azije na Grčkim ostrvima?

марица, крив, разумевање

pre 5 godina

таман толико отрпилике и има у Србији грађана са путовницама, а већина њих на добро плаћеним положајима у државној управи

mario

pre 5 godina

ko to letuje u Hrvstskoj, osim onih koji tamo imaju kuce na moru, ili nekih nasis poznatih I bogatih tajkuna, nekih novinara...od kojih mnogi dobiju dzabe letovanje da bi promovisi primorje u Srbiji
(nn, 02. jul 2018 15:19)
Evo ljetuju i vaši sunarodnjaci koji su došli na sezonski rad doduše malo se ponašanju nekulturno i rekao bih nemaju poštovanja jer bilo je ono poznato "ovo je Srbija ".

Cica

pre 5 godina

A ko kaže da su samo Srbi popunjavali anketu? Puno zapadnih komšija čita ovaj portal. Zbog toga i rezultati. Srbi koji letuju u Hrvatskoj su uglavnom oni koji su pre 90.ih: 1) živeli u Hrvatskoj; 2) imaju rodbinu u Hrvatskoj; 3) imaju nekretninu u Hrvatskoj. Čekaj, opcija pod 3 ne postoji... Sve u svemu, moju porodicu neće videti.

hh

pre 5 godina

Anketa je na sajtu B92 a ovaj sajt ne posecuju samo Srbi i nisu samo iz Srbije. Npr ima dosta komentara iz Hrvatske pa ima i logike da je ova drzava na drugom mestu.

zvezdarac

pre 5 godina

Čim skupim neke normalne pare za odmor, idem tamo gde nema ili ima minimalno Srba.
10 godina sam na severu Grčke, od Kasandre do Tasosa i smucili su mi se sunarodnici. Evo sad se neki kreten dernja na terasi dok priča sa čovekom koje je pored njega. Ja sam 20 metara od njega a čujem ga kao da mi prica na uvo.

Bgd

pre 5 godina

narod nema leba da jede o kakvim putovanjima vi.pricate
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 2. jul 2018 12:35) # Link komentara

Ne lupaj. Već dobijam mučninu od te glupe rečenice "narod nema leba da jede".

gigs

pre 5 godina

bio u hrvatskoj jednom... progovorio u resoranu ekavicu i ako sam se trudio da gadjam reci: kruh,juha,... svi su nas pogledali popreko... dodjoh,videh,odoh... daleko im lepa kuca...

gojko 12

pre 5 godina

Ovo je odlično za izbegavanje Srba. 

Italija,Turska i Egipat...tu najmanje srba /za sada/ima...
(delta, 02. jul 2018 12:36)

Neko ode tamo da bi izbegao srbe i naleti na tebe...i kaže nikad više...

Petar Slobodanović

pre 5 godina

@Slobodan Petrović
Ulzalu se trošite dokazujući narodu da je hrvaCka bolja od Grčke.
Vi i ja znamo koliko je divna hrvatska mitologija, naspram isprazne i dosadne grčke.
Onda hrvatska ostrva, pa Tito bi da su grčka bolja tamo praviJo plenum a ne u Grčku.
Pa ondaK i grčka muzika: zna te lišta je Mišo Kovač za jorgosa Dalarasa, a tek Tompson za Adonisa Remosa.
Pa kad odvrnem na radiJo ličke tamburaše sa čuvenim hrvackim hitEvima "Oj livado rosan travo, Javore", sve me milina proće.
Doduše,ja sam u društvo oduvek biJo poznat kao kompelksaš, kulov i džiber.

nn

pre 5 godina

ko to letuje u Hrvstskoj, osim onih koji tamo imaju kuce na moru, ili nekih nasis poznatih I bogatih tajkuna, nekih novinara...od kojih mnogi dobiju dzabe letovanje da bi promovisi primorje u Srbiji

Vladimir

pre 5 godina

Za 20 ili malo vise godina kad nasa deca (i Hr i Srb) budu zaboravila sta su politicari naših vremena uradili i koliko zla su nam naneli ovakvi tekstovi nikog nece iznenaditi.
A zaboravice... jer u narednih 50godin ce duboka zemlja prirodnim putem spirati ljagu sa imena promasenih velikana 90tih.

Slobodan Petrovic

pre 5 godina

Grci se tako obradovali zbog ove informacije da sada razurano trce prema granicnim prelazima da docekaju bracu iz Srbije,skandirajuci "Ellas,Serbia,Ortodoxia" noseci cudotvorne ikone i giros u znak dobrodoslice.Smestaj i hrana su dzabe,bratska ljubav kraja nema....

David NS

pre 5 godina

@Slobodan Petrovic
Koliko te plaća Hrvatska turistička zajednica da promovišeš i hvališ tu zemlju, i da u isto vreme pljuješ po Grčkoj?! Vidim da si jako vredan, na svakoj, ali bukvalno na svakoj vesti u vezi turizma naletim na tvoj komentar...
Grci podmukli a Hrvati gostoljubivi?! Hahah, da ti nešto nisi pomešao...?! :D Pre bih rekao da je obrnuto.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Nije mi bitno u kom delu Grcke cu letovati jer je svuda u Grckoj lepo, i gde god sam bio lepo se proveo i odmorio, od Sitonije, preko Stavrosa, Vrasne, Zakintosa, Parge, Lefkade, Skijatosa do Kefalonije, Krfa, Lezbosa, Haniotija, Paralije i Leptokarije. Sva sam ta mesta sam posetio a do kraja ove sezone planiram da upoznam Eviju, Sivotu, Polihrono ili Nei Pori.

too low

pre 5 godina

Iskreno,kao klinac sam godinama letovao u Hr,na makarskoj rivijeri,i taj jedinstveni miris soli,borovine,sunca i vazduha nigde nisam osetio. Pravi dozivljaj mora. Voleo bih ponovo otici,ali ne znam... Sa zenom i malim detetom...

too low

pre 5 godina

Iskreno,kao klinac sam godinama letovao u Hr,na makarskoj rivijeri,i taj jedinstveni miris soli,borovine,sunca i vazduha nigde nisam osetio. Pravi dozivljaj mora. Voleo bih ponovo otici,ali ne znam... Sa zenom i malim detetom...

achitwn

pre 5 godina

Ја нигде нема да летујем јер ми је плата 24000рсд а моја супруга прима 22000рсд али послодавцу мора да врати 5000рсд.
(Пирке, 02. jul 2018 12:04)
Zasto ti sa nama delis licne podatke. Narusavas svoju vlastitu privatnost

milos250577

pre 5 godina

Hrvatska ostrva su neprikosnovena.Obiđoh sva grčka ostrva ali Hvar nema alternativu.Grčka ostrva su odmah posle njih.
(Jarić T Živadin, 02. jul 2018 12:31)

Sva Grcka ostrva, tj nekoliko hiljada? Da li si bio na Santoriniju, Amorgosu, Astipaliu, Koufonisi, Folegrandos, Karpatosu, Patmosu, Milos...

markoc

pre 5 godina

Hrvatska ostrva su neprikosnovena.Obiđoh sva grčka ostrva ali Hvar nema alternativu.Grčka ostrva su odmah posle njih.
(Jarić T Živadin, 02. jul 2018 12:31)

za zivota ne bi mogao da obidjes ni polovinu al ajde...

savo4c

pre 5 godina

Grčka zakon!
Kiklade, ostrvo Naxos!
Velike peščane plaže, Kikladska arhitektura (belo, plavo), ljudi topli i gostoprimljivi, cene korektnije u odnosu na bilo koje druge destinacije u Evropi.
Raj na zemlji!

KOSIGNAS

pre 5 godina

14,54% Hrvata koji su redovni na b92, to je taj procenat. U CG samo oni koji imaju svoju nekretninu ili rodbinu pa ne plaćaju smeštaj, starlete i starletane ne računamo. Ostalo Grčka, raj na zemlji. Svi govore srpskim jezikom, ili se bar trude. Egzotika, procenat na nivou statističke greške. Srbi su se konačno opametili.

Арас

pre 5 godina

milorad@ To ti misliš da je ostalo beznačajno. Ove godine imaćemo čak 3 dnevna leta za Antaliju, kao i dodatne letove za Dalaman i Bodrum. Na prvom mestu je Grčka gde će se leteti na čak 14 njihovih aerodroma a od toga najviše Krit, Rodos i Krf. Čak je i Egipat popularniji od Hrvatske sa 6 nedeljnih letova ovog leta, od toga dva leta u nedelji se obavljaju širokotrupnim avionom sa 268 mesta. Anketa ne pokazuje realno stanje jer B92 masovno čitaju i u HR pa tako mogu i glasati.

Sremska Kamenica

pre 5 godina

Trecu godinu za redom sa porodicom i prijateljima letujemo na Krku. Nismo imali problema, zene, deca zadovoljna, cene uredu, a blizeg i jednostavnijeg putovanja do mora meni nema! Pozdrav s mora!

Pečenje prase, jare i jagnje

pre 5 godina

Pogledaj koliko ima letova za Pulu, Split i Dubrovnik i sve će vam biti jasno. Ja uživam ove godine u Crnoj Gori.

ljeto na braču

pre 5 godina

Mislim da ima dosta Srba iz dijaspore koji sa stranim dokumentima ljetuju u Hrvatskoj. Eto, lani je kod mene u apartmanu ljetovalo 18 Srba, niti jedan iz Srbije!

Sampolion

pre 5 godina

Mnogi letuju u Grckoj u sopstvenoj reziji. Negde su u pitanju i dugogodisnja prijateljstva. Javis se i kazes dolazimo. To se nigde ne evidentira a broj je iz godine u godinu sve veci jer ljudi nece da placaju naknade agencijama.

Milo

pre 5 godina

Sta je tu cudno. Ja letujem svake godine u Hrvatskoj i svi moji dugari.
Bio i u Turskoj i Grckoj i CG al do HR nema lepse. Tako da glup naslov.
Pozdrav sa suncanog Zrca. Partyyyyy

bug

pre 5 godina

Srbi najvise letuju u Crnoj Gori pa u Grckoj. Stvar je u tome sto ljudi u Crnu Goru idu uglavnom u sopstvenoj reziji a ne preko agencija pa nije registrovano koliko tacno turista nasih ima u Crnoj Gori ali jedno je sigurno da mnogo nasih turista ima u Crnoj Gori duz cele obale od Herceg Novog to Ulcinja

o2

pre 5 godina

pa nisu baš vaša 'istraživanja' relevantna. veliki procenat koji se izjasnio za letovanje u hrvatskoj je nasledna inercija bivših čitalaca b92, te je ovde ceo ešalon tih što idu tamo.
koji normalan srbin ide u hrvatsku?

Slobodan Petrovic

pre 5 godina

Kakva bre Grcka?To nepostoji,u vreme Neamnjica Halkidiki je bio Srpski.Grci su podmukli narod sa pretenizjama da vas prevare i nasamare.Sta nas povezuje sem kvazi filozofije zvane pravoslavlje.Vidim da moji komentari izazivaju dosta gneva i negodovanja,laska mi.
Ja cu u Croasku,to je gostoljubiva zemlja,cista i mnogo primamljivija od prljave i zaostale Grcke.

Пирке

pre 5 godina

Ја нигде нема да летујем јер ми је плата 24000рсд а моја супруга прима 22000рсд али послодавцу мора да врати 5000рсд.

mr.wolf

pre 5 godina

Kakva bre Grcka?To nepostoji,u vreme Neamnjica Halkidiki je bio Srpski.Grci su podmukli narod sa pretenizjama da vas prevare i nasamare.Sta nas povezuje sem kvazi filozofije zvane pravoslavlje.Vidim da moji komentari izazivaju dosta gneva i negodovanja,laska mi. 
Ja cu u Croasku,to je gostoljubiva zemlja,cista i mnogo primamljivija od prljave i zaostale Grcke.
(Slobodan Petrovic, 02. jul 2018 12:23)

Pozdrav iz Grcke !
Ne troluj ljude, to rade samo klinci, sto verovatno i jesi.

Sasa

pre 5 godina

Hrvatska ostrva su neprikosnovena.Obiđoh sva grčka ostrva ali Hvar nema alternativu.Grčka ostrva su odmah posle njih.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jarić T Živadin, 2. jul 2018 12:31)

# Link komentara

To je licna impresija koja i ne oslikava objektivno stanje.

Namcor

pre 5 godina

Retultati vise govore o strukturi posetilaca sajta nego o stvarnoj procentualnoj raspodeli turistickih destinacija u srba.
A inace ovo je bio kompliment :)

Sasa

pre 5 godina

Ne zaboravite cinjenicu da se na ovome portalu cesto pisalo na ovu temu, a da je anketa dostupna svima, ukljucujuci i nase komsije koje su, sigurno, dalje odredile njen tok glasavsi za sebe. Molim vas prestanite da budete naivni. Nemam nista protiv hrvatskog mora, vec mentaliteta i nikada tamo vise ne bih otisao. Jednom je zauvek za mene dovoljno. Grcka, Tunis, Maroko, Turska, Kuba i mnoge druge destinacije na kojima sam bio su daleko fascinantnije.

Vis ponovo!

pre 5 godina

Eto, sada neka iznova "grakču" oni koji tvrde da Srbe uopšte ne interesuju hr letovališta, kao ni vesti iz tamošnjeg turizma. Za razliku od minornog, a često isticanog interesa za letovanje U Španiji ili Italiji, Hrvatska beleži rezultat od skoro 15 %. Malo li je?

o2

pre 5 godina

pa nisu baš vaša 'istraživanja' relevantna. veliki procenat koji se izjasnio za letovanje u hrvatskoj je nasledna inercija bivših čitalaca b92, te je ovde ceo ešalon tih što idu tamo.
koji normalan srbin ide u hrvatsku?

Namcor

pre 5 godina

Retultati vise govore o strukturi posetilaca sajta nego o stvarnoj procentualnoj raspodeli turistickih destinacija u srba.
A inace ovo je bio kompliment :)

Пирке

pre 5 godina

Ја нигде нема да летујем јер ми је плата 24000рсд а моја супруга прима 22000рсд али послодавцу мора да врати 5000рсд.

Slobodan Petrovic

pre 5 godina

Kakva bre Grcka?To nepostoji,u vreme Neamnjica Halkidiki je bio Srpski.Grci su podmukli narod sa pretenizjama da vas prevare i nasamare.Sta nas povezuje sem kvazi filozofije zvane pravoslavlje.Vidim da moji komentari izazivaju dosta gneva i negodovanja,laska mi.
Ja cu u Croasku,to je gostoljubiva zemlja,cista i mnogo primamljivija od prljave i zaostale Grcke.

gojko 12

pre 5 godina

Ovo je odlično za izbegavanje Srba. 

Italija,Turska i Egipat...tu najmanje srba /za sada/ima...
(delta, 02. jul 2018 12:36)

Neko ode tamo da bi izbegao srbe i naleti na tebe...i kaže nikad više...

zvezdarac

pre 5 godina

Čim skupim neke normalne pare za odmor, idem tamo gde nema ili ima minimalno Srba.
10 godina sam na severu Grčke, od Kasandre do Tasosa i smucili su mi se sunarodnici. Evo sad se neki kreten dernja na terasi dok priča sa čovekom koje je pored njega. Ja sam 20 metara od njega a čujem ga kao da mi prica na uvo.

David NS

pre 5 godina

@Slobodan Petrovic
Koliko te plaća Hrvatska turistička zajednica da promovišeš i hvališ tu zemlju, i da u isto vreme pljuješ po Grčkoj?! Vidim da si jako vredan, na svakoj, ali bukvalno na svakoj vesti u vezi turizma naletim na tvoj komentar...
Grci podmukli a Hrvati gostoljubivi?! Hahah, da ti nešto nisi pomešao...?! :D Pre bih rekao da je obrnuto.

Bgd

pre 5 godina

narod nema leba da jede o kakvim putovanjima vi.pricate
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 2. jul 2018 12:35) # Link komentara

Ne lupaj. Već dobijam mučninu od te glupe rečenice "narod nema leba da jede".

gigs

pre 5 godina

bio u hrvatskoj jednom... progovorio u resoranu ekavicu i ako sam se trudio da gadjam reci: kruh,juha,... svi su nas pogledali popreko... dodjoh,videh,odoh... daleko im lepa kuca...

markoc

pre 5 godina

Hrvatska ostrva su neprikosnovena.Obiđoh sva grčka ostrva ali Hvar nema alternativu.Grčka ostrva su odmah posle njih.
(Jarić T Živadin, 02. jul 2018 12:31)

za zivota ne bi mogao da obidjes ni polovinu al ajde...

milos250577

pre 5 godina

Hrvatska ostrva su neprikosnovena.Obiđoh sva grčka ostrva ali Hvar nema alternativu.Grčka ostrva su odmah posle njih.
(Jarić T Živadin, 02. jul 2018 12:31)

Sva Grcka ostrva, tj nekoliko hiljada? Da li si bio na Santoriniju, Amorgosu, Astipaliu, Koufonisi, Folegrandos, Karpatosu, Patmosu, Milos...

Vis ponovo!

pre 5 godina

Eto, sada neka iznova "grakču" oni koji tvrde da Srbe uopšte ne interesuju hr letovališta, kao ni vesti iz tamošnjeg turizma. Za razliku od minornog, a često isticanog interesa za letovanje U Španiji ili Italiji, Hrvatska beleži rezultat od skoro 15 %. Malo li je?

Petar Slobodanović

pre 5 godina

@Slobodan Petrović
Ulzalu se trošite dokazujući narodu da je hrvaCka bolja od Grčke.
Vi i ja znamo koliko je divna hrvatska mitologija, naspram isprazne i dosadne grčke.
Onda hrvatska ostrva, pa Tito bi da su grčka bolja tamo praviJo plenum a ne u Grčku.
Pa ondaK i grčka muzika: zna te lišta je Mišo Kovač za jorgosa Dalarasa, a tek Tompson za Adonisa Remosa.
Pa kad odvrnem na radiJo ličke tamburaše sa čuvenim hrvackim hitEvima "Oj livado rosan travo, Javore", sve me milina proće.
Doduše,ja sam u društvo oduvek biJo poznat kao kompelksaš, kulov i džiber.

nn

pre 5 godina

ko to letuje u Hrvstskoj, osim onih koji tamo imaju kuce na moru, ili nekih nasis poznatih I bogatih tajkuna, nekih novinara...od kojih mnogi dobiju dzabe letovanje da bi promovisi primorje u Srbiji

mr.wolf

pre 5 godina

Kakva bre Grcka?To nepostoji,u vreme Neamnjica Halkidiki je bio Srpski.Grci su podmukli narod sa pretenizjama da vas prevare i nasamare.Sta nas povezuje sem kvazi filozofije zvane pravoslavlje.Vidim da moji komentari izazivaju dosta gneva i negodovanja,laska mi. 
Ja cu u Croasku,to je gostoljubiva zemlja,cista i mnogo primamljivija od prljave i zaostale Grcke.
(Slobodan Petrovic, 02. jul 2018 12:23)

Pozdrav iz Grcke !
Ne troluj ljude, to rade samo klinci, sto verovatno i jesi.

ljeto na braču

pre 5 godina

Mislim da ima dosta Srba iz dijaspore koji sa stranim dokumentima ljetuju u Hrvatskoj. Eto, lani je kod mene u apartmanu ljetovalo 18 Srba, niti jedan iz Srbije!

savo4c

pre 5 godina

Grčka zakon!
Kiklade, ostrvo Naxos!
Velike peščane plaže, Kikladska arhitektura (belo, plavo), ljudi topli i gostoprimljivi, cene korektnije u odnosu na bilo koje druge destinacije u Evropi.
Raj na zemlji!

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Nije mi bitno u kom delu Grcke cu letovati jer je svuda u Grckoj lepo, i gde god sam bio lepo se proveo i odmorio, od Sitonije, preko Stavrosa, Vrasne, Zakintosa, Parge, Lefkade, Skijatosa do Kefalonije, Krfa, Lezbosa, Haniotija, Paralije i Leptokarije. Sva sam ta mesta sam posetio a do kraja ove sezone planiram da upoznam Eviju, Sivotu, Polihrono ili Nei Pori.

too low

pre 5 godina

Iskreno,kao klinac sam godinama letovao u Hr,na makarskoj rivijeri,i taj jedinstveni miris soli,borovine,sunca i vazduha nigde nisam osetio. Pravi dozivljaj mora. Voleo bih ponovo otici,ali ne znam... Sa zenom i malim detetom...

KOSIGNAS

pre 5 godina

14,54% Hrvata koji su redovni na b92, to je taj procenat. U CG samo oni koji imaju svoju nekretninu ili rodbinu pa ne plaćaju smeštaj, starlete i starletane ne računamo. Ostalo Grčka, raj na zemlji. Svi govore srpskim jezikom, ili se bar trude. Egzotika, procenat na nivou statističke greške. Srbi su se konačno opametili.

Sampolion

pre 5 godina

Mnogi letuju u Grckoj u sopstvenoj reziji. Negde su u pitanju i dugogodisnja prijateljstva. Javis se i kazes dolazimo. To se nigde ne evidentira a broj je iz godine u godinu sve veci jer ljudi nece da placaju naknade agencijama.

bug

pre 5 godina

Srbi najvise letuju u Crnoj Gori pa u Grckoj. Stvar je u tome sto ljudi u Crnu Goru idu uglavnom u sopstvenoj reziji a ne preko agencija pa nije registrovano koliko tacno turista nasih ima u Crnoj Gori ali jedno je sigurno da mnogo nasih turista ima u Crnoj Gori duz cele obale od Herceg Novog to Ulcinja

achitwn

pre 5 godina

Ја нигде нема да летујем јер ми је плата 24000рсд а моја супруга прима 22000рсд али послодавцу мора да врати 5000рсд.
(Пирке, 02. jul 2018 12:04)
Zasto ti sa nama delis licne podatke. Narusavas svoju vlastitu privatnost

Арас

pre 5 godina

milorad@ To ti misliš da je ostalo beznačajno. Ove godine imaćemo čak 3 dnevna leta za Antaliju, kao i dodatne letove za Dalaman i Bodrum. Na prvom mestu je Grčka gde će se leteti na čak 14 njihovih aerodroma a od toga najviše Krit, Rodos i Krf. Čak je i Egipat popularniji od Hrvatske sa 6 nedeljnih letova ovog leta, od toga dva leta u nedelji se obavljaju širokotrupnim avionom sa 268 mesta. Anketa ne pokazuje realno stanje jer B92 masovno čitaju i u HR pa tako mogu i glasati.

Sasa

pre 5 godina

Hrvatska ostrva su neprikosnovena.Obiđoh sva grčka ostrva ali Hvar nema alternativu.Grčka ostrva su odmah posle njih.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jarić T Živadin, 2. jul 2018 12:31)

# Link komentara

To je licna impresija koja i ne oslikava objektivno stanje.

Sremska Kamenica

pre 5 godina

Trecu godinu za redom sa porodicom i prijateljima letujemo na Krku. Nismo imali problema, zene, deca zadovoljna, cene uredu, a blizeg i jednostavnijeg putovanja do mora meni nema! Pozdrav s mora!

Vladimir

pre 5 godina

Za 20 ili malo vise godina kad nasa deca (i Hr i Srb) budu zaboravila sta su politicari naših vremena uradili i koliko zla su nam naneli ovakvi tekstovi nikog nece iznenaditi.
A zaboravice... jer u narednih 50godin ce duboka zemlja prirodnim putem spirati ljagu sa imena promasenih velikana 90tih.

too low

pre 5 godina

Iskreno,kao klinac sam godinama letovao u Hr,na makarskoj rivijeri,i taj jedinstveni miris soli,borovine,sunca i vazduha nigde nisam osetio. Pravi dozivljaj mora. Voleo bih ponovo otici,ali ne znam... Sa zenom i malim detetom...

Slobodan Petrovic

pre 5 godina

Grci se tako obradovali zbog ove informacije da sada razurano trce prema granicnim prelazima da docekaju bracu iz Srbije,skandirajuci "Ellas,Serbia,Ortodoxia" noseci cudotvorne ikone i giros u znak dobrodoslice.Smestaj i hrana su dzabe,bratska ljubav kraja nema....

Sasa

pre 5 godina

Ne zaboravite cinjenicu da se na ovome portalu cesto pisalo na ovu temu, a da je anketa dostupna svima, ukljucujuci i nase komsije koje su, sigurno, dalje odredile njen tok glasavsi za sebe. Molim vas prestanite da budete naivni. Nemam nista protiv hrvatskog mora, vec mentaliteta i nikada tamo vise ne bih otisao. Jednom je zauvek za mene dovoljno. Grcka, Tunis, Maroko, Turska, Kuba i mnoge druge destinacije na kojima sam bio su daleko fascinantnije.

Mirko

pre 5 godina

Iskreno,kao klinac sam godinama letovao u Hr,na makarskoj rivijeri,i taj jedinstveni miris soli,borovine,sunca i vazduha nigde nisam osetio. Pravi dozivljaj mora. Voleo bih ponovo otici,ali ne znam... Sa zenom i malim detetom...
(too low, 2. jul 2018 14:48)
Druze,nije to miris Makarske.To je miris detinjstva.I ja sam tako mislio dok ponovo nisam otisao u Hrvatsku posle 24 godine,i shvatio da jeste to lepo i miris i borovi i sve al nije isti onaj osecaj kao one 89-te.Mnogi ljudi kad pricaju da je Hr najlepsa u stvari se prisecaju detinjstva a to je ono sto budi najlepse emocije.

Milo

pre 5 godina

Sta je tu cudno. Ja letujem svake godine u Hrvatskoj i svi moji dugari.
Bio i u Turskoj i Grckoj i CG al do HR nema lepse. Tako da glup naslov.
Pozdrav sa suncanog Zrca. Partyyyyy

čaruga

pre 5 godina

Ја нигде нема да летујем јер ми је плата 24000рсд а моја супруга прима 22000рсд али послодавцу мора да врати 5000рсд.
(Пирке, 02. jul 2018 12:04)

Vas dvoje zajedno radite za 340 eura.

Druže ja ti verujem poznajem puno takvih parova.
Evo ti jedan savet.
Pali odavde,kopaj i rukama i nogama.Pasoš u džep i što dalje ovde nikad neće biti bolje.

Vanja Petrović

pre 5 godina

@Slobodan Petrovic

Презимењаче, немој живота ти, булазнити о Грчкој. Са двадесет година живљења у овој дивној, по свему, земљи, имам права и основу да ти кажем да си малициозан према грчком народу.
Скоро сам била у Србији, и где год да седнемо у кафић, конобар дође или не дође за 5 - 10 минута!? То се у Грчкој не може десити; чим седнеш, долази конобар са бокалом/флашом хладне воде и чашама.
Друго, грчки народ је јако пристојан и гостољубив (не знам за Халкидики где се окупљају Срби), и где год да кренете Пелопонез, острва, Ипирос, Македонија, Пела, Крит, Тива...свуда ће вас дочекати са осмехом. Наравно, има и оних који су ксенофобични, ултра-десничарски расположени, али да ми кажете где тога нема?!
Што се прљавштине тиче, шта је прљавије од земљњ Србије? Крени од Атине ка Београду, и сврати свуда где има тоалета - мање-више пристојни. Не дај Боже да мораш у јавне тоалете у Србији - катастрофа прљавштина, амонијачни смрад и легла заразе. Пре два месеца сам се уверила у то.
Зато, мани се ти моје Грчке, немој да нам долазиш овде, али молим те немој да причаш бајке о неком Немањићком Халкидикију. Ми Срби, ћемо увек да будемо само словенски дођоши у односу на старе Грке, који су преци савремених Грка.

Pečenje prase, jare i jagnje

pre 5 godina

Pogledaj koliko ima letova za Pulu, Split i Dubrovnik i sve će vam biti jasno. Ja uživam ove godine u Crnoj Gori.

Nikola

pre 5 godina

"...koji normalan srbin ide u hrvatsku?
(o2, 2. jul 2018 12:35)"

Ja. Sebe smatram normalnim i idem u Hrvatsku na more. Put do tamo je najbezbedniji. Tamo letujem odavno i nikad nisam doziveo ni promil neprijatnosti koje sam dozivljavao u CG. Sto se bezbednosti tice, to je samo mit. Batine mozes da zakacis kao bilo gde drugo, ako si provokator i bahato se ponasas. Cak mislim da se batine lakse zarade na Zakintosu, a o Budvi da i ne govorim. Manite se "cuo od ovoga", "prica se" itd.

sto u HR

pre 5 godina

Evo ja letujem u HR, a mogu bilo gde sto privatno sto poslovno. Istra je cudo, divni ljudi, divna iskustva. U Dubrovnik se ne bih vracala, dok u Split odbijam da idem (ponuda je ukljucivala hotel sa 5* i placene putne troskove, ali neka hvala). U DU su mi bacili debitnu karticu preko stola, nakon placanja. Hladan prijem u svakoj radnji, restoranu. Zagledanje kad cuju naglasak. Dodje ti ih zao sto su tako zatucani ali bar nece tako za moje novce. Istra je druga prica, fantazija od letovanja ali nije za svaciji dzep. Rovinj cisto sumnjam da i sami hrvati mogu da priuste u jeku sezone. Pula i Rijeka su pristupacniji ali manje lepi. Ukupan utisak (ljubaznost, ekavica, ponuda, okolina, gastro ponuda) jaka 8a. A cak su me i bolje tretirali kad cuju bg naglasak, nego kad vide moj strani pasos, reg . tablice i famiiju-strance. Siti se ispricaju, zanimas ih, izjadaju se, popricate blisko. Za Istru zaista vredi ici, Dalmacija je drugo, zato se izlagati neprijatnostima. Opet, mozda mene to manje dotice, i mogu da si dozvolim da volim Istru. Niko mi nije poginuo u ratu i imam rezervnu zemlju, da zbrisem kad me smore balkanske svadje. A i 50% sam hrvatskog porekla, mada to onim tupsonima u DU nije znacilo sto je najsmestnije. Prvo te izdekriminisu na osnovu naglaska i ne pita to dalje, nema mentalnih kapaciteta za vise ,-). Meni je to tuzno i zalosno, ali razumem da neko to drugacije vidi i vredja se i na samu pomisao letovanja u HR. Razliciti smo, shvatite to.

Srbivoje

pre 5 godina

pa nisu baš vaša 'istraživanja' relevantna. veliki procenat koji se izjasnio za letovanje u hrvatskoj je nasledna inercija bivših čitalaca b92, te je ovde ceo ešalon tih što idu tamo.
koji normalan srbin ide u hrvatsku?
(o2, 2. jul 2018 12:35)

Srbi koji tamo idu su anacionalni jugonostalgicari (pojava prisutna iskljucivo u Srbiji...samo Srbi tuguju za Jugoslavijom), koji ni malo nacionalnog ponosa i dostojanstva imaju. Rekao bih sta mislim o njima ali mi nece objaviti komentar. Mozda ionako nece?

sels

pre 5 godina

Upravo dosao iz Turske. All inclusive 5 zvjezdica hotel. Extra ljetovanje. Bez balkanaca. Na beckom aerodromu kad sam stigao cujem u wc-u dva starija srbina i srpski posle 10 dana. Mico moras dva puta da ga otreses. I kazem sebi, bilo je ispravno bjezati od nasih ljudi.

boris

pre 5 godina

Koja crna hrvatska, ja imam ogromno društvo i ama baš niko ne ide u hrvatsku, ide se u Grčku, Crnu Goru, Španiji, Italiju, poslednjih dve godine ponovo Egipat.

C i n i k

pre 5 godina

Meni je taj podatak potpuno nadrealan, da 14 % ljudi letuje u hr? Poznato je da milion turista iz Srbije svake godine letuje u GR, to je extra destinacija. Sto se tice letovanja u Hr,malo je morbidno i nadrealno da letujes u zemlji gde te mrze,gde ti je imovina ugrozena, gde mogu da ti zapale auto zbog tablica? Meni je to bolesno, posle kad se pojavi neki tekst o vandalizmu prema imovini nasih gradjana tamo, nemoj da pisete svasta,jer niko vas ne bije po usima da letujete kod njih.

costa

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 03. jul 2018 13:47) Po meni laganih pet nula pošto Dubrovnik vredi više nego sva Grčka sela zajedno! Dakle Dalmatinski pršut 6:0 i Istarsko maslinovo ulje za debakl i 7:0! Laku noć

Neki narodi nikada ne nauče lekciju

pre 5 godina

Za 20 ili malo vise godina kad nasa deca (i Hr i Srb) budu zaboravila sta su politicari naših vremena uradili i koliko zla su nam naneli ovakvi tekstovi nikog nece iznenaditi.
A zaboravice... jer u narednih 50godin ce duboka zemlja prirodnim putem spirati ljagu sa imena promasenih velikana 90tih.
(Vladimir, 2. jul 2018 15:08)

Vladimire, daj Bože da bude tako. Mada, za 50 godina ćemo mi opet da se 'vatamo za gušu!

Cica

pre 5 godina

A ko kaže da su samo Srbi popunjavali anketu? Puno zapadnih komšija čita ovaj portal. Zbog toga i rezultati. Srbi koji letuju u Hrvatskoj su uglavnom oni koji su pre 90.ih: 1) živeli u Hrvatskoj; 2) imaju rodbinu u Hrvatskoj; 3) imaju nekretninu u Hrvatskoj. Čekaj, opcija pod 3 ne postoji... Sve u svemu, moju porodicu neće videti.

uzaludni meč

pre 5 godina

@ Petar Slobodanović
Još samo da objasniš paralele između Partenona i Dioklecijanove palate, a posebno između Meteora (isposničkih manastira u stenama) i Dubrovnika (raskošnog renesansnog grada)?
PS
Kao ti ne padne na pamet neko poređenje sa Plitvicama ?

costa

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 02. jul 2018 15:32) Što nisi uporedio Džibonija npr sa Adonisom Remosom ili Olivera sa Jorgosom ili Dalmatinske klape sa orijentalnim zavijanjem Buzukija? Ili Dubrovnik, Rovinj i ostala mesta sa arhitekturom male Azije na Grčkim ostrvima?

costa

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 02. jul 2018 15:32) Možda bolje ovako, Gibonni vs Remos, Oliver vs Dalaras, Klape vs Buzuki, Dubrovnik vs Retimno, Rovinj vs Patra??

Klaben

pre 5 godina

bio u hrvatskoj jednom... progovorio u resoranu ekavicu i ako sam se trudio da gadjam reci: kruh,juha,... svi su nas pogledali popreko... dodjoh,videh,odoh... daleko im lepa kuca...
(gigs, 2. jul 2018 15:03)

Eh koliko je ovakvih komentara napisano....maltene u svakom restoranu na Jadranu očekujem hrpu gostiju iz Srbije i hrpu domaćih koji ih popreko gledaju. Pa čitao sam na netu .

porazna statistika

pre 5 godina

U Istri - srpskim turistima najpoželjnijoj hr destinaciji, lani je ljetovalo točno 31.530 (registriranih) gostiju iz Srbije, što iznosi 0,83% od ukupnog broja turističkih dolazaka te županije (4,222.482).

darko

pre 5 godina

Ne znam za anketu, ali evo sad ću da kažem da ja za deset dana putujem u Tursku, tačnije u Bodrum (naravno ja i moja žena), tamo smo letovali pre par godina i divno se proveli, par godina smo letovali u Grčkoj i sada se opet vraćamo Turskoj. Naše iskustvo je takvo da je Turska jeftinija, ima bolju uslugu za novac koji izdvajate, a još ako upecate sniženja po agencijama, letujete bogovski za manje nego što ste mislili.

Petar Slobodanović

pre 5 godina

@costa
Može naravno, kosta, opet je 0:5.
Ako bi nastavili niz sa:
Partenon - Dioklecijanova palača (nije hrvatska kulturna baština)?
Meteori - Dubrovnik (nije hrvatska kulturna baština)?
Buzuki - ????
Gravijera - paški sir.

Nastavio bi se debakl.
Počasni gol dao bi dalmatisnki pršut.

Bilo bi neizvesnih 9:1. Tako i otprilike dođe stanje stvari.

hh

pre 5 godina

Anketa je na sajtu B92 a ovaj sajt ne posecuju samo Srbi i nisu samo iz Srbije. Npr ima dosta komentara iz Hrvatske pa ima i logike da je ova drzava na drugom mestu.

mario

pre 5 godina

ko to letuje u Hrvstskoj, osim onih koji tamo imaju kuce na moru, ili nekih nasis poznatih I bogatih tajkuna, nekih novinara...od kojih mnogi dobiju dzabe letovanje da bi promovisi primorje u Srbiji
(nn, 02. jul 2018 15:19)
Evo ljetuju i vaši sunarodnjaci koji su došli na sezonski rad doduše malo se ponašanju nekulturno i rekao bih nemaju poštovanja jer bilo je ono poznato "ovo je Srbija ".

Srdjan bg

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 03. jul 2018 13:47) Adonis Remos stvarno vrhunski muzičar, nivo Šaka Polumente a u Patri zaista ima šta da se vidi, skoro pa kao u Prokuplju!

ketiS

pre 5 godina

@costa "Po meni laganih pet nula posto Dubrovnik vredi vise nego sva grcka sela zajedno..."

Potpuno je besmisleno da svoju zemlju poredis sa takvom kulturnom velesilom kakva je Grcka! Tim pre sto vi ne mozete da se pohvalite sa sopstvenim etnokulturnim nasledjem, vec se sve svodi na ostatke mletackog, ugarskog, habsburskog nasledja..... Sto se Dubrovnika tice, jedna Italija od severa do juga ima "mali milion Dubrovnika", a i "vas" Dubrovnik je zapravo prvenstveno njihov!

reklamirate ih godinama

pre 5 godina

Zašto bi me iznenadilo da rezultati posetilaca na ovom sajtu pokazuju visoke rezultate u korist Hrvatske? Pa vi njih bar 5-6 godina i u člancima i komentarima masovno forsirate, oni su na ovom sajtu praktično domaći. Čudno je kako ste im samo 15% navukli.

costa

pre 5 godina

(Halo Bing, 04. jul 2018 00:04) Prijatelju ne razumeš se trenutno u maslinova ulja i evo čisto da te malo naučim da je Istarsko sam top svetske gastronomije i uz par Italijanskih i poneko Špansko to bi bilo to, ostali su statistička greška! A velikim ljubiteljima Antičke kulture čisto da ukažem da jedna Sicilija ima više te kulture nego čitava Grčka! Za čuvene Dorske i Jonske stubove valjda znate da su ih pre "Grka" pravili Etrurci!?! Ili možda ne znate?

Halo Bing

pre 5 godina

(costa, 3. jul 2018 19:37)
Dragi Kosta,vidi se da vas trese fudbalska groznica. Dakle Dubrovnik protiv grckih sela mozda 5:0 ali zato Dubrovnik vs Atina 0:5 lagano bez borbe. Maslinovo ulje sa Krita povecava na 6:0 i jedino vas prsut spasava debakla a i to samo u ocima nas kontinentalnih mesozdera.

Razvigor Besmislenović Žižule

pre 5 godina

@costa
Nenadmašna je Hrvatska za Grčku u pogledu turizma umnogim stvarima.
Divan Nacionalni park Jasenovac, zatim obilazak divnih kraških jama u okolini Jadovna, pa onda autentična Nova Gradiška, zatim obilazak crkve u Gsopiću gde se desio čuveni performans 1941...

Skromni ste vi, 10:0 je za zapadne komšije sa sve "cajkama"...

Boža Badovinac

pre 5 godina

@costa
"istarska vina bolja od grčkih, buzuki orijentalni ples!?!?!, Remos = Polumenta, Sicilija ima kulture više nego cela Grčka..."

Možedu ljudi da živedu i bez da znadu išta o istoriji ili da se razumedu u dobru 'ranu ili vina. Problem je samo kad oćedu svima da fale svojim praznoglavljem.

марица, крив, разумевање

pre 5 godina

таман толико отрпилике и има у Србији грађана са путовницама, а већина њих на добро плаћеним положајима у државној управи

costa

pre 5 godina

(ketiS, 04. jul 2018 23:59) Sa tobom još i ima smisla polemisati ali moramo prvo utvrditi ko su starosedeoci na ovim prostorima, Iliri, Dalmati, Raseni(Etrurci), da li smo mi potomci tih plemena, ako jesmo onda zaista nema potrebe da imamo kompleks niže vrednosti u odnosu na Grke ili Rimljane koji su npr pokrali dosta toga od naših predaka! I diče se time, a smeta im mnogo Makedonija, nešto sa čim nemaju nikakve veze!

ketiS

pre 5 godina

@costa

Nema tu nikakve velike mudrosti. Starosedeoci na ovim prostorima su starobalkanska plemena Iliri zapadno od Morave, te Tracani istocno od pomenute reke. Sloveni su se sa njima mesali nakon naseljavanja od pocetka 7-og veka. Sve druge pseudopovesne budalastine svako iole obrazovan ne uzima ni u razmatranje. Sto se Grka i Rimljana tice jasno je da se danasnji Grci i Italijani poistovecuju sa njihovim antickim nasledjem, a kljucna veza je JEZIK (latinski u korenu italijanskog, te starogrcki u korenu danasnjeg grckog jezika) a ne bilo kakvi geni ili slicne gluposti! Etnicki identitet mije ni krvna ni prirodna kategorija, kao sto vi u Hrvatskoj mislite, vec drustveno-istorijska koja se stvara i razvija vekovima. Konacno, ja nemam nikakav kompleks ni Grka ni Italijana, vec samo postujem objektivnu, povesno zasnovanu kulturno-vrednosnu hijerarhiju, za razliku od vas koji stalno pokusavate da sopstvenu drzavu i kulturu ucinite vecim i znacajnijim, no sto iste objektivno jesu. Suma Summarum, Hrvatska u poredjenju sa Italijom i Grckom nema sanse ni za "pocasni pogodak". Pozz i sve najbolje!

mila majko ća smo bistri

pre 5 godina

@ KetiS
Bravo pametnice! I ja isto trvdim da su arbuni, orade, fratri, brancini... koji se prodaju na splitskoj peškariji izvorno taljanska riba, jer se mrijesti u Tršćanskom zalivu da bi doplovila i bila ulovljena oko Brača i Šolte.

Boža Badovinac

pre 5 godina

@costa
Drma me pašteta uz vruć leba i paradjz. Ne ide kajmak kad je vruće, al' nikako da bidne, pa dugo nisam uzo paštetu, nego udaram po kajmaku. Il' skorupu, ako bolje tako razumete štovani costa. Tako da me "drma" pašteta koja nikako da dođe na red.
Ako je bio lapsus, sujeta - pašteta ima smisla, ako nije, onda je kao i sve drugo što uradiste - praznoslovje.
Istarska vina bolja od grčkih. Kakve veze ima Istar sa vašom domovinom, aman zaman?

costa

pre 5 godina

(ketiS, 06. jul 2018 00:04) To je istorija koju si učila u školi i koja je "zvanična" a svi znamo da istorija nije egzaktna nauka! Na svu sreću danas postoji malo naprednija nauka i DNK analize pa ćemo na osnovu njih sklopiti sve kockice u budućem periodu, npr da stanovnici Sardinije koji su poreklom Etrurci imaju najviše sličnosti i identičnu hlapo grupu sa današnjim Hercegovcima,Dalmatincima i nešto manje Crnogorcima! Pozdrav

ketiS

pre 5 godina

@costa "A velikim ljubiteljima anticke kulture cisto da ukazem da jedna Sicilija ima vise te kulture nego citava Grcka....!"

Samo sto si zaboravio da naznacis da je Sicilija u vreme kada je ta anticka kultura nastajala bila deo stare Grcke! Sto se tice maslinovih ulja nisam neki strucnjak, ali koliko je meni poznata povest, mislim da su i istarska maslinova ulja takodje izvorno italijanska! Zar ne?

zemljak iz rovinja

pre 5 godina

@ ketiS
Istina, mnogi se Hrvatskoj trude da svoju zemlju i kulturu prikažu većom i značajnijom nego šta jeste, ali se i neki drugi, poput tebe - bezuspešno - upinju iz sve snage da je kvalifikuju manje značajnom nego šta jeste. Pa makar se radilo o maslinovom ulju...

ketiS

pre 5 godina

@mila majko ca smo bistri

Po tvom komentaru se vidi da uopste nisi razumeo moj post koji nastojis da "duhovito" elaboriras! Ako imas vremena procitaj ga ponovo, pa pokusaj da ga razumes, ma koliko ti to bilo tesko! Pozz!

Slobodan Petrovic

pre 5 godina

Kakva bre Grcka?To nepostoji,u vreme Neamnjica Halkidiki je bio Srpski.Grci su podmukli narod sa pretenizjama da vas prevare i nasamare.Sta nas povezuje sem kvazi filozofije zvane pravoslavlje.Vidim da moji komentari izazivaju dosta gneva i negodovanja,laska mi.
Ja cu u Croasku,to je gostoljubiva zemlja,cista i mnogo primamljivija od prljave i zaostale Grcke.

o2

pre 5 godina

pa nisu baš vaša 'istraživanja' relevantna. veliki procenat koji se izjasnio za letovanje u hrvatskoj je nasledna inercija bivših čitalaca b92, te je ovde ceo ešalon tih što idu tamo.
koji normalan srbin ide u hrvatsku?

Vis ponovo!

pre 5 godina

Eto, sada neka iznova "grakču" oni koji tvrde da Srbe uopšte ne interesuju hr letovališta, kao ni vesti iz tamošnjeg turizma. Za razliku od minornog, a često isticanog interesa za letovanje U Španiji ili Italiji, Hrvatska beleži rezultat od skoro 15 %. Malo li je?

Milo

pre 5 godina

Sta je tu cudno. Ja letujem svake godine u Hrvatskoj i svi moji dugari.
Bio i u Turskoj i Grckoj i CG al do HR nema lepse. Tako da glup naslov.
Pozdrav sa suncanog Zrca. Partyyyyy

gigs

pre 5 godina

bio u hrvatskoj jednom... progovorio u resoranu ekavicu i ako sam se trudio da gadjam reci: kruh,juha,... svi su nas pogledali popreko... dodjoh,videh,odoh... daleko im lepa kuca...

Slobodan Petrovic

pre 5 godina

Grci se tako obradovali zbog ove informacije da sada razurano trce prema granicnim prelazima da docekaju bracu iz Srbije,skandirajuci "Ellas,Serbia,Ortodoxia" noseci cudotvorne ikone i giros u znak dobrodoslice.Smestaj i hrana su dzabe,bratska ljubav kraja nema....

Petar Slobodanović

pre 5 godina

@Slobodan Petrović
Ulzalu se trošite dokazujući narodu da je hrvaCka bolja od Grčke.
Vi i ja znamo koliko je divna hrvatska mitologija, naspram isprazne i dosadne grčke.
Onda hrvatska ostrva, pa Tito bi da su grčka bolja tamo praviJo plenum a ne u Grčku.
Pa ondaK i grčka muzika: zna te lišta je Mišo Kovač za jorgosa Dalarasa, a tek Tompson za Adonisa Remosa.
Pa kad odvrnem na radiJo ličke tamburaše sa čuvenim hrvackim hitEvima "Oj livado rosan travo, Javore", sve me milina proće.
Doduše,ja sam u društvo oduvek biJo poznat kao kompelksaš, kulov i džiber.

David NS

pre 5 godina

@Slobodan Petrovic
Koliko te plaća Hrvatska turistička zajednica da promovišeš i hvališ tu zemlju, i da u isto vreme pljuješ po Grčkoj?! Vidim da si jako vredan, na svakoj, ali bukvalno na svakoj vesti u vezi turizma naletim na tvoj komentar...
Grci podmukli a Hrvati gostoljubivi?! Hahah, da ti nešto nisi pomešao...?! :D Pre bih rekao da je obrnuto.

nn

pre 5 godina

ko to letuje u Hrvstskoj, osim onih koji tamo imaju kuce na moru, ili nekih nasis poznatih I bogatih tajkuna, nekih novinara...od kojih mnogi dobiju dzabe letovanje da bi promovisi primorje u Srbiji

Sremska Kamenica

pre 5 godina

Trecu godinu za redom sa porodicom i prijateljima letujemo na Krku. Nismo imali problema, zene, deca zadovoljna, cene uredu, a blizeg i jednostavnijeg putovanja do mora meni nema! Pozdrav s mora!

KOSIGNAS

pre 5 godina

14,54% Hrvata koji su redovni na b92, to je taj procenat. U CG samo oni koji imaju svoju nekretninu ili rodbinu pa ne plaćaju smeštaj, starlete i starletane ne računamo. Ostalo Grčka, raj na zemlji. Svi govore srpskim jezikom, ili se bar trude. Egzotika, procenat na nivou statističke greške. Srbi su se konačno opametili.

Bgd

pre 5 godina

narod nema leba da jede o kakvim putovanjima vi.pricate
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mile, 2. jul 2018 12:35) # Link komentara

Ne lupaj. Već dobijam mučninu od te glupe rečenice "narod nema leba da jede".

bug

pre 5 godina

Srbi najvise letuju u Crnoj Gori pa u Grckoj. Stvar je u tome sto ljudi u Crnu Goru idu uglavnom u sopstvenoj reziji a ne preko agencija pa nije registrovano koliko tacno turista nasih ima u Crnoj Gori ali jedno je sigurno da mnogo nasih turista ima u Crnoj Gori duz cele obale od Herceg Novog to Ulcinja

milos250577

pre 5 godina

Hrvatska ostrva su neprikosnovena.Obiđoh sva grčka ostrva ali Hvar nema alternativu.Grčka ostrva su odmah posle njih.
(Jarić T Živadin, 02. jul 2018 12:31)

Sva Grcka ostrva, tj nekoliko hiljada? Da li si bio na Santoriniju, Amorgosu, Astipaliu, Koufonisi, Folegrandos, Karpatosu, Patmosu, Milos...

Srbivoje

pre 5 godina

pa nisu baš vaša 'istraživanja' relevantna. veliki procenat koji se izjasnio za letovanje u hrvatskoj je nasledna inercija bivših čitalaca b92, te je ovde ceo ešalon tih što idu tamo.
koji normalan srbin ide u hrvatsku?
(o2, 2. jul 2018 12:35)

Srbi koji tamo idu su anacionalni jugonostalgicari (pojava prisutna iskljucivo u Srbiji...samo Srbi tuguju za Jugoslavijom), koji ni malo nacionalnog ponosa i dostojanstva imaju. Rekao bih sta mislim o njima ali mi nece objaviti komentar. Mozda ionako nece?

Пирке

pre 5 godina

Ја нигде нема да летујем јер ми је плата 24000рсд а моја супруга прима 22000рсд али послодавцу мора да врати 5000рсд.

mr.wolf

pre 5 godina

Kakva bre Grcka?To nepostoji,u vreme Neamnjica Halkidiki je bio Srpski.Grci su podmukli narod sa pretenizjama da vas prevare i nasamare.Sta nas povezuje sem kvazi filozofije zvane pravoslavlje.Vidim da moji komentari izazivaju dosta gneva i negodovanja,laska mi. 
Ja cu u Croasku,to je gostoljubiva zemlja,cista i mnogo primamljivija od prljave i zaostale Grcke.
(Slobodan Petrovic, 02. jul 2018 12:23)

Pozdrav iz Grcke !
Ne troluj ljude, to rade samo klinci, sto verovatno i jesi.

achitwn

pre 5 godina

Ја нигде нема да летујем јер ми је плата 24000рсд а моја супруга прима 22000рсд али послодавцу мора да врати 5000рсд.
(Пирке, 02. jul 2018 12:04)
Zasto ti sa nama delis licne podatke. Narusavas svoju vlastitu privatnost

too low

pre 5 godina

Iskreno,kao klinac sam godinama letovao u Hr,na makarskoj rivijeri,i taj jedinstveni miris soli,borovine,sunca i vazduha nigde nisam osetio. Pravi dozivljaj mora. Voleo bih ponovo otici,ali ne znam... Sa zenom i malim detetom...

Vladimir

pre 5 godina

Za 20 ili malo vise godina kad nasa deca (i Hr i Srb) budu zaboravila sta su politicari naših vremena uradili i koliko zla su nam naneli ovakvi tekstovi nikog nece iznenaditi.
A zaboravice... jer u narednih 50godin ce duboka zemlja prirodnim putem spirati ljagu sa imena promasenih velikana 90tih.

Petar Slobodanović

pre 5 godina

@costa
Može naravno, kosta, opet je 0:5.
Ako bi nastavili niz sa:
Partenon - Dioklecijanova palača (nije hrvatska kulturna baština)?
Meteori - Dubrovnik (nije hrvatska kulturna baština)?
Buzuki - ????
Gravijera - paški sir.

Nastavio bi se debakl.
Počasni gol dao bi dalmatisnki pršut.

Bilo bi neizvesnih 9:1. Tako i otprilike dođe stanje stvari.

reklamirate ih godinama

pre 5 godina

Zašto bi me iznenadilo da rezultati posetilaca na ovom sajtu pokazuju visoke rezultate u korist Hrvatske? Pa vi njih bar 5-6 godina i u člancima i komentarima masovno forsirate, oni su na ovom sajtu praktično domaći. Čudno je kako ste im samo 15% navukli.

too low

pre 5 godina

Iskreno,kao klinac sam godinama letovao u Hr,na makarskoj rivijeri,i taj jedinstveni miris soli,borovine,sunca i vazduha nigde nisam osetio. Pravi dozivljaj mora. Voleo bih ponovo otici,ali ne znam... Sa zenom i malim detetom...

C i n i k

pre 5 godina

Meni je taj podatak potpuno nadrealan, da 14 % ljudi letuje u hr? Poznato je da milion turista iz Srbije svake godine letuje u GR, to je extra destinacija. Sto se tice letovanja u Hr,malo je morbidno i nadrealno da letujes u zemlji gde te mrze,gde ti je imovina ugrozena, gde mogu da ti zapale auto zbog tablica? Meni je to bolesno, posle kad se pojavi neki tekst o vandalizmu prema imovini nasih gradjana tamo, nemoj da pisete svasta,jer niko vas ne bije po usima da letujete kod njih.

Pečenje prase, jare i jagnje

pre 5 godina

Pogledaj koliko ima letova za Pulu, Split i Dubrovnik i sve će vam biti jasno. Ja uživam ove godine u Crnoj Gori.

mario

pre 5 godina

ko to letuje u Hrvstskoj, osim onih koji tamo imaju kuce na moru, ili nekih nasis poznatih I bogatih tajkuna, nekih novinara...od kojih mnogi dobiju dzabe letovanje da bi promovisi primorje u Srbiji
(nn, 02. jul 2018 15:19)
Evo ljetuju i vaši sunarodnjaci koji su došli na sezonski rad doduše malo se ponašanju nekulturno i rekao bih nemaju poštovanja jer bilo je ono poznato "ovo je Srbija ".

Sasa

pre 5 godina

Hrvatska ostrva su neprikosnovena.Obiđoh sva grčka ostrva ali Hvar nema alternativu.Grčka ostrva su odmah posle njih.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Jarić T Živadin, 2. jul 2018 12:31)

# Link komentara

To je licna impresija koja i ne oslikava objektivno stanje.

Sasa

pre 5 godina

Ne zaboravite cinjenicu da se na ovome portalu cesto pisalo na ovu temu, a da je anketa dostupna svima, ukljucujuci i nase komsije koje su, sigurno, dalje odredile njen tok glasavsi za sebe. Molim vas prestanite da budete naivni. Nemam nista protiv hrvatskog mora, vec mentaliteta i nikada tamo vise ne bih otisao. Jednom je zauvek za mene dovoljno. Grcka, Tunis, Maroko, Turska, Kuba i mnoge druge destinacije na kojima sam bio su daleko fascinantnije.

Арас

pre 5 godina

milorad@ To ti misliš da je ostalo beznačajno. Ove godine imaćemo čak 3 dnevna leta za Antaliju, kao i dodatne letove za Dalaman i Bodrum. Na prvom mestu je Grčka gde će se leteti na čak 14 njihovih aerodroma a od toga najviše Krit, Rodos i Krf. Čak je i Egipat popularniji od Hrvatske sa 6 nedeljnih letova ovog leta, od toga dva leta u nedelji se obavljaju širokotrupnim avionom sa 268 mesta. Anketa ne pokazuje realno stanje jer B92 masovno čitaju i u HR pa tako mogu i glasati.

zvezdarac

pre 5 godina

Čim skupim neke normalne pare za odmor, idem tamo gde nema ili ima minimalno Srba.
10 godina sam na severu Grčke, od Kasandre do Tasosa i smucili su mi se sunarodnici. Evo sad se neki kreten dernja na terasi dok priča sa čovekom koje je pored njega. Ja sam 20 metara od njega a čujem ga kao da mi prica na uvo.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Nije mi bitno u kom delu Grcke cu letovati jer je svuda u Grckoj lepo, i gde god sam bio lepo se proveo i odmorio, od Sitonije, preko Stavrosa, Vrasne, Zakintosa, Parge, Lefkade, Skijatosa do Kefalonije, Krfa, Lezbosa, Haniotija, Paralije i Leptokarije. Sva sam ta mesta sam posetio a do kraja ove sezone planiram da upoznam Eviju, Sivotu, Polihrono ili Nei Pori.

gojko 12

pre 5 godina

Ovo je odlično za izbegavanje Srba. 

Italija,Turska i Egipat...tu najmanje srba /za sada/ima...
(delta, 02. jul 2018 12:36)

Neko ode tamo da bi izbegao srbe i naleti na tebe...i kaže nikad više...

boris

pre 5 godina

Koja crna hrvatska, ja imam ogromno društvo i ama baš niko ne ide u hrvatsku, ide se u Grčku, Crnu Goru, Španiji, Italiju, poslednjih dve godine ponovo Egipat.

Srdjan bg

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 03. jul 2018 13:47) Adonis Remos stvarno vrhunski muzičar, nivo Šaka Polumente a u Patri zaista ima šta da se vidi, skoro pa kao u Prokuplju!

ketiS

pre 5 godina

@costa "Po meni laganih pet nula posto Dubrovnik vredi vise nego sva grcka sela zajedno..."

Potpuno je besmisleno da svoju zemlju poredis sa takvom kulturnom velesilom kakva je Grcka! Tim pre sto vi ne mozete da se pohvalite sa sopstvenim etnokulturnim nasledjem, vec se sve svodi na ostatke mletackog, ugarskog, habsburskog nasledja..... Sto se Dubrovnika tice, jedna Italija od severa do juga ima "mali milion Dubrovnika", a i "vas" Dubrovnik je zapravo prvenstveno njihov!

Namcor

pre 5 godina

Retultati vise govore o strukturi posetilaca sajta nego o stvarnoj procentualnoj raspodeli turistickih destinacija u srba.
A inace ovo je bio kompliment :)

Cica

pre 5 godina

A ko kaže da su samo Srbi popunjavali anketu? Puno zapadnih komšija čita ovaj portal. Zbog toga i rezultati. Srbi koji letuju u Hrvatskoj su uglavnom oni koji su pre 90.ih: 1) živeli u Hrvatskoj; 2) imaju rodbinu u Hrvatskoj; 3) imaju nekretninu u Hrvatskoj. Čekaj, opcija pod 3 ne postoji... Sve u svemu, moju porodicu neće videti.

costa

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 02. jul 2018 15:32) Što nisi uporedio Džibonija npr sa Adonisom Remosom ili Olivera sa Jorgosom ili Dalmatinske klape sa orijentalnim zavijanjem Buzukija? Ili Dubrovnik, Rovinj i ostala mesta sa arhitekturom male Azije na Grčkim ostrvima?

sto u HR

pre 5 godina

Evo ja letujem u HR, a mogu bilo gde sto privatno sto poslovno. Istra je cudo, divni ljudi, divna iskustva. U Dubrovnik se ne bih vracala, dok u Split odbijam da idem (ponuda je ukljucivala hotel sa 5* i placene putne troskove, ali neka hvala). U DU su mi bacili debitnu karticu preko stola, nakon placanja. Hladan prijem u svakoj radnji, restoranu. Zagledanje kad cuju naglasak. Dodje ti ih zao sto su tako zatucani ali bar nece tako za moje novce. Istra je druga prica, fantazija od letovanja ali nije za svaciji dzep. Rovinj cisto sumnjam da i sami hrvati mogu da priuste u jeku sezone. Pula i Rijeka su pristupacniji ali manje lepi. Ukupan utisak (ljubaznost, ekavica, ponuda, okolina, gastro ponuda) jaka 8a. A cak su me i bolje tretirali kad cuju bg naglasak, nego kad vide moj strani pasos, reg . tablice i famiiju-strance. Siti se ispricaju, zanimas ih, izjadaju se, popricate blisko. Za Istru zaista vredi ici, Dalmacija je drugo, zato se izlagati neprijatnostima. Opet, mozda mene to manje dotice, i mogu da si dozvolim da volim Istru. Niko mi nije poginuo u ratu i imam rezervnu zemlju, da zbrisem kad me smore balkanske svadje. A i 50% sam hrvatskog porekla, mada to onim tupsonima u DU nije znacilo sto je najsmestnije. Prvo te izdekriminisu na osnovu naglaska i ne pita to dalje, nema mentalnih kapaciteta za vise ,-). Meni je to tuzno i zalosno, ali razumem da neko to drugacije vidi i vredja se i na samu pomisao letovanja u HR. Razliciti smo, shvatite to.

markoc

pre 5 godina

Hrvatska ostrva su neprikosnovena.Obiđoh sva grčka ostrva ali Hvar nema alternativu.Grčka ostrva su odmah posle njih.
(Jarić T Živadin, 02. jul 2018 12:31)

za zivota ne bi mogao da obidjes ni polovinu al ajde...

Razvigor Besmislenović Žižule

pre 5 godina

@costa
Nenadmašna je Hrvatska za Grčku u pogledu turizma umnogim stvarima.
Divan Nacionalni park Jasenovac, zatim obilazak divnih kraških jama u okolini Jadovna, pa onda autentična Nova Gradiška, zatim obilazak crkve u Gsopiću gde se desio čuveni performans 1941...

Skromni ste vi, 10:0 je za zapadne komšije sa sve "cajkama"...

Mirko

pre 5 godina

Iskreno,kao klinac sam godinama letovao u Hr,na makarskoj rivijeri,i taj jedinstveni miris soli,borovine,sunca i vazduha nigde nisam osetio. Pravi dozivljaj mora. Voleo bih ponovo otici,ali ne znam... Sa zenom i malim detetom...
(too low, 2. jul 2018 14:48)
Druze,nije to miris Makarske.To je miris detinjstva.I ja sam tako mislio dok ponovo nisam otisao u Hrvatsku posle 24 godine,i shvatio da jeste to lepo i miris i borovi i sve al nije isti onaj osecaj kao one 89-te.Mnogi ljudi kad pricaju da je Hr najlepsa u stvari se prisecaju detinjstva a to je ono sto budi najlepse emocije.

savo4c

pre 5 godina

Grčka zakon!
Kiklade, ostrvo Naxos!
Velike peščane plaže, Kikladska arhitektura (belo, plavo), ljudi topli i gostoprimljivi, cene korektnije u odnosu na bilo koje druge destinacije u Evropi.
Raj na zemlji!

costa

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 03. jul 2018 13:47) Po meni laganih pet nula pošto Dubrovnik vredi više nego sva Grčka sela zajedno! Dakle Dalmatinski pršut 6:0 i Istarsko maslinovo ulje za debakl i 7:0! Laku noć

ljeto na braču

pre 5 godina

Mislim da ima dosta Srba iz dijaspore koji sa stranim dokumentima ljetuju u Hrvatskoj. Eto, lani je kod mene u apartmanu ljetovalo 18 Srba, niti jedan iz Srbije!

hh

pre 5 godina

Anketa je na sajtu B92 a ovaj sajt ne posecuju samo Srbi i nisu samo iz Srbije. Npr ima dosta komentara iz Hrvatske pa ima i logike da je ova drzava na drugom mestu.

Klaben

pre 5 godina

bio u hrvatskoj jednom... progovorio u resoranu ekavicu i ako sam se trudio da gadjam reci: kruh,juha,... svi su nas pogledali popreko... dodjoh,videh,odoh... daleko im lepa kuca...
(gigs, 2. jul 2018 15:03)

Eh koliko je ovakvih komentara napisano....maltene u svakom restoranu na Jadranu očekujem hrpu gostiju iz Srbije i hrpu domaćih koji ih popreko gledaju. Pa čitao sam na netu .

Halo Bing

pre 5 godina

(costa, 3. jul 2018 19:37)
Dragi Kosta,vidi se da vas trese fudbalska groznica. Dakle Dubrovnik protiv grckih sela mozda 5:0 ali zato Dubrovnik vs Atina 0:5 lagano bez borbe. Maslinovo ulje sa Krita povecava na 6:0 i jedino vas prsut spasava debakla a i to samo u ocima nas kontinentalnih mesozdera.

costa

pre 5 godina

(Halo Bing, 04. jul 2018 00:04) Prijatelju ne razumeš se trenutno u maslinova ulja i evo čisto da te malo naučim da je Istarsko sam top svetske gastronomije i uz par Italijanskih i poneko Špansko to bi bilo to, ostali su statistička greška! A velikim ljubiteljima Antičke kulture čisto da ukažem da jedna Sicilija ima više te kulture nego čitava Grčka! Za čuvene Dorske i Jonske stubove valjda znate da su ih pre "Grka" pravili Etrurci!?! Ili možda ne znate?

ketiS

pre 5 godina

@costa

Nema tu nikakve velike mudrosti. Starosedeoci na ovim prostorima su starobalkanska plemena Iliri zapadno od Morave, te Tracani istocno od pomenute reke. Sloveni su se sa njima mesali nakon naseljavanja od pocetka 7-og veka. Sve druge pseudopovesne budalastine svako iole obrazovan ne uzima ni u razmatranje. Sto se Grka i Rimljana tice jasno je da se danasnji Grci i Italijani poistovecuju sa njihovim antickim nasledjem, a kljucna veza je JEZIK (latinski u korenu italijanskog, te starogrcki u korenu danasnjeg grckog jezika) a ne bilo kakvi geni ili slicne gluposti! Etnicki identitet mije ni krvna ni prirodna kategorija, kao sto vi u Hrvatskoj mislite, vec drustveno-istorijska koja se stvara i razvija vekovima. Konacno, ja nemam nikakav kompleks ni Grka ni Italijana, vec samo postujem objektivnu, povesno zasnovanu kulturno-vrednosnu hijerarhiju, za razliku od vas koji stalno pokusavate da sopstvenu drzavu i kulturu ucinite vecim i znacajnijim, no sto iste objektivno jesu. Suma Summarum, Hrvatska u poredjenju sa Italijom i Grckom nema sanse ni za "pocasni pogodak". Pozz i sve najbolje!

марица, крив, разумевање

pre 5 godina

таман толико отрпилике и има у Србији грађана са путовницама, а већина њих на добро плаћеним положајима у државној управи

darko

pre 5 godina

Ne znam za anketu, ali evo sad ću da kažem da ja za deset dana putujem u Tursku, tačnije u Bodrum (naravno ja i moja žena), tamo smo letovali pre par godina i divno se proveli, par godina smo letovali u Grčkoj i sada se opet vraćamo Turskoj. Naše iskustvo je takvo da je Turska jeftinija, ima bolju uslugu za novac koji izdvajate, a još ako upecate sniženja po agencijama, letujete bogovski za manje nego što ste mislili.

costa

pre 5 godina

(Petar Slobodanović, 02. jul 2018 15:32) Možda bolje ovako, Gibonni vs Remos, Oliver vs Dalaras, Klape vs Buzuki, Dubrovnik vs Retimno, Rovinj vs Patra??

Vanja Petrović

pre 5 godina

@Slobodan Petrovic

Презимењаче, немој живота ти, булазнити о Грчкој. Са двадесет година живљења у овој дивној, по свему, земљи, имам права и основу да ти кажем да си малициозан према грчком народу.
Скоро сам била у Србији, и где год да седнемо у кафић, конобар дође или не дође за 5 - 10 минута!? То се у Грчкој не може десити; чим седнеш, долази конобар са бокалом/флашом хладне воде и чашама.
Друго, грчки народ је јако пристојан и гостољубив (не знам за Халкидики где се окупљају Срби), и где год да кренете Пелопонез, острва, Ипирос, Македонија, Пела, Крит, Тива...свуда ће вас дочекати са осмехом. Наравно, има и оних који су ксенофобични, ултра-десничарски расположени, али да ми кажете где тога нема?!
Што се прљавштине тиче, шта је прљавије од земљњ Србије? Крени од Атине ка Београду, и сврати свуда где има тоалета - мање-више пристојни. Не дај Боже да мораш у јавне тоалете у Србији - катастрофа прљавштина, амонијачни смрад и легла заразе. Пре два месеца сам се уверила у то.
Зато, мани се ти моје Грчке, немој да нам долазиш овде, али молим те немој да причаш бајке о неком Немањићком Халкидикију. Ми Срби, ћемо увек да будемо само словенски дођоши у односу на старе Грке, који су преци савремених Грка.

uzaludni meč

pre 5 godina

@ Petar Slobodanović
Još samo da objasniš paralele između Partenona i Dioklecijanove palate, a posebno između Meteora (isposničkih manastira u stenama) i Dubrovnika (raskošnog renesansnog grada)?
PS
Kao ti ne padne na pamet neko poređenje sa Plitvicama ?

Sampolion

pre 5 godina

Mnogi letuju u Grckoj u sopstvenoj reziji. Negde su u pitanju i dugogodisnja prijateljstva. Javis se i kazes dolazimo. To se nigde ne evidentira a broj je iz godine u godinu sve veci jer ljudi nece da placaju naknade agencijama.

Nikola

pre 5 godina

"...koji normalan srbin ide u hrvatsku?
(o2, 2. jul 2018 12:35)"

Ja. Sebe smatram normalnim i idem u Hrvatsku na more. Put do tamo je najbezbedniji. Tamo letujem odavno i nikad nisam doziveo ni promil neprijatnosti koje sam dozivljavao u CG. Sto se bezbednosti tice, to je samo mit. Batine mozes da zakacis kao bilo gde drugo, ako si provokator i bahato se ponasas. Cak mislim da se batine lakse zarade na Zakintosu, a o Budvi da i ne govorim. Manite se "cuo od ovoga", "prica se" itd.

costa

pre 5 godina

(ketiS, 06. jul 2018 00:04) To je istorija koju si učila u školi i koja je "zvanična" a svi znamo da istorija nije egzaktna nauka! Na svu sreću danas postoji malo naprednija nauka i DNK analize pa ćemo na osnovu njih sklopiti sve kockice u budućem periodu, npr da stanovnici Sardinije koji su poreklom Etrurci imaju najviše sličnosti i identičnu hlapo grupu sa današnjim Hercegovcima,Dalmatincima i nešto manje Crnogorcima! Pozdrav

sels

pre 5 godina

Upravo dosao iz Turske. All inclusive 5 zvjezdica hotel. Extra ljetovanje. Bez balkanaca. Na beckom aerodromu kad sam stigao cujem u wc-u dva starija srbina i srpski posle 10 dana. Mico moras dva puta da ga otreses. I kazem sebi, bilo je ispravno bjezati od nasih ljudi.

ketiS

pre 5 godina

@costa "A velikim ljubiteljima anticke kulture cisto da ukazem da jedna Sicilija ima vise te kulture nego citava Grcka....!"

Samo sto si zaboravio da naznacis da je Sicilija u vreme kada je ta anticka kultura nastajala bila deo stare Grcke! Sto se tice maslinovih ulja nisam neki strucnjak, ali koliko je meni poznata povest, mislim da su i istarska maslinova ulja takodje izvorno italijanska! Zar ne?

costa

pre 5 godina

(ketiS, 04. jul 2018 23:59) Sa tobom još i ima smisla polemisati ali moramo prvo utvrditi ko su starosedeoci na ovim prostorima, Iliri, Dalmati, Raseni(Etrurci), da li smo mi potomci tih plemena, ako jesmo onda zaista nema potrebe da imamo kompleks niže vrednosti u odnosu na Grke ili Rimljane koji su npr pokrali dosta toga od naših predaka! I diče se time, a smeta im mnogo Makedonija, nešto sa čim nemaju nikakve veze!

zemljak iz rovinja

pre 5 godina

@ ketiS
Istina, mnogi se Hrvatskoj trude da svoju zemlju i kulturu prikažu većom i značajnijom nego šta jeste, ali se i neki drugi, poput tebe - bezuspešno - upinju iz sve snage da je kvalifikuju manje značajnom nego šta jeste. Pa makar se radilo o maslinovom ulju...

Boža Badovinac

pre 5 godina

@costa
"istarska vina bolja od grčkih, buzuki orijentalni ples!?!?!, Remos = Polumenta, Sicilija ima kulture više nego cela Grčka..."

Možedu ljudi da živedu i bez da znadu išta o istoriji ili da se razumedu u dobru 'ranu ili vina. Problem je samo kad oćedu svima da fale svojim praznoglavljem.

čaruga

pre 5 godina

Ја нигде нема да летујем јер ми је плата 24000рсд а моја супруга прима 22000рсд али послодавцу мора да врати 5000рсд.
(Пирке, 02. jul 2018 12:04)

Vas dvoje zajedno radite za 340 eura.

Druže ja ti verujem poznajem puno takvih parova.
Evo ti jedan savet.
Pali odavde,kopaj i rukama i nogama.Pasoš u džep i što dalje ovde nikad neće biti bolje.

mila majko ća smo bistri

pre 5 godina

@ KetiS
Bravo pametnice! I ja isto trvdim da su arbuni, orade, fratri, brancini... koji se prodaju na splitskoj peškariji izvorno taljanska riba, jer se mrijesti u Tršćanskom zalivu da bi doplovila i bila ulovljena oko Brača i Šolte.

ketiS

pre 5 godina

@mila majko ca smo bistri

Po tvom komentaru se vidi da uopste nisi razumeo moj post koji nastojis da "duhovito" elaboriras! Ako imas vremena procitaj ga ponovo, pa pokusaj da ga razumes, ma koliko ti to bilo tesko! Pozz!

Neki narodi nikada ne nauče lekciju

pre 5 godina

Za 20 ili malo vise godina kad nasa deca (i Hr i Srb) budu zaboravila sta su politicari naših vremena uradili i koliko zla su nam naneli ovakvi tekstovi nikog nece iznenaditi.
A zaboravice... jer u narednih 50godin ce duboka zemlja prirodnim putem spirati ljagu sa imena promasenih velikana 90tih.
(Vladimir, 2. jul 2018 15:08)

Vladimire, daj Bože da bude tako. Mada, za 50 godina ćemo mi opet da se 'vatamo za gušu!

porazna statistika

pre 5 godina

U Istri - srpskim turistima najpoželjnijoj hr destinaciji, lani je ljetovalo točno 31.530 (registriranih) gostiju iz Srbije, što iznosi 0,83% od ukupnog broja turističkih dolazaka te županije (4,222.482).

Boža Badovinac

pre 5 godina

@costa
Drma me pašteta uz vruć leba i paradjz. Ne ide kajmak kad je vruće, al' nikako da bidne, pa dugo nisam uzo paštetu, nego udaram po kajmaku. Il' skorupu, ako bolje tako razumete štovani costa. Tako da me "drma" pašteta koja nikako da dođe na red.
Ako je bio lapsus, sujeta - pašteta ima smisla, ako nije, onda je kao i sve drugo što uradiste - praznoslovje.
Istarska vina bolja od grčkih. Kakve veze ima Istar sa vašom domovinom, aman zaman?