B92.net postao član Asocijacije medija

Informativni portal B92.net, jedan od najposećenijih i najuticajnijih sajtova u Srbiji i regionu, sada se može pohvaliti i time da je postao član Asocijacije medija. Vrednosti koje je poštovao od svog osnivanja, B92 nastavlja da neguje - nezavisnost, inovativnost, nepristrasnost i objektivnost, a na dalje, i kroz članstvo u ovom relevantnom medijskom udruženju.

Izvor: B92

Sreda, 27.10.2021.

10:33

B92.net postao član Asocijacije medija

B92 želi da sačuva stečeni ugled profesionalnog medija, po čemu je poznat u regionu i svetu, i da bude organizacija na koju su njeni zaposleni ponosni. Osim toga, želimo da u svima kojima je u interesu unapređenje medijskog ambijenta u Srbiji pronađemo partnere, da kroz zajedničko delovanje i inicijative utičemo na unapređenje profesionalnih i etičkih standarda u medijskog industriji. Takođe, da se udruženo i efikasnije nosimo sa izazovima koje donosi “nova normalnost”, između ostalog i u sferi poslovanja. Točak digitalizacije neumitno se ubrzava u kontekstu pandemije Kovida 19, u čemu mi kao digitalna platforma vidimo svoju veliku šansu, pa tako u članstvu u Asocijaciji medija prepoznajemo veliki manevarski prostor da starteški radimo na daljem uređenju medijskog tržišta” – izjavila je Tamara Velkovski, direktorka portala B92.net.

Priča o B92 počinje 15. maja 1989. godine. Emitujući omladinski radio-program, koji je pokrivao teritoriju šireg centra Beograda, iz prostorije ne veće od 15 kvadratnih metara, Radio B92 ubrzo postaje jedan od vodećih predstavnika nezavisnog novinarstva. Veb sajt B92.net nastao je 1996. godine iz potrebe da se prevaziđu zabrane emitovanja radijskog programa i publici pruži alternativni način informisanja. Do danas neguje i podstiče društvenu odgovornost, obrazovanje kreativnost, međusobno poštovanje i poštovanje različitosti.

Kopernikus Grupa u svom portfoliu ima dve televizije sa nacionalnom frekvencijom, Tv Prva i Tv B92, više kablovskih televizija, zatim Play radio, i dva portala – Prva.rs i B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: