Poznati Hrvat pruža otpor – okačio zastavu Jugoslavije i zapretio: "Skinite mi se" FOTO

Jedan je muškarac u mestu Jakšić blizu Požege 29. novembra obesio zastavu bivše Jugoslavije, zbog čega je prijavljen policiji radi vređanja moralnih osećanja građana.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2022.

12:52

Poznati Hrvat pruža otpor – okačio zastavu Jugoslavije i zapretio:
Foto/Ilustracija: M.M./ATAImages

Poznati književni kritičar i leksikograf Velimir Visković, inspirisan incidentom i epilogom istog, i sam se odlučio na akciju.

"Neki lik u Požegi okačio je zastavu 'nepostojeće države'. Pa ga je neko uzrujano prijavio da narušava moralna osećanja građana. Policija potom skinula zastavu, a liku će se suditi. Hm, kakva panika zbog komada platna?! Evo, ja ću tu istorijsku zastavu jugoslavenskih naroda (pa i hrvatskog) okačiti na svom zidu, ne toliko zbog jugonostalgije, već braneći slobodu govora i izražavanja, koja je elementarni postulat svake demokratije. Ako vređam vaša moralna osećanja, skinite mi se (s liste)!", napisao je Visković na svom Fejsbuk profilu uz fotografiju obešene zastave.

47-godišnjak koji je kod Požege istaknuo zastavu bivše Jugoslavije, na dan kada se u toj državi slavio Dan Republike, "zaradio" je optužni predlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: