Epilog priče o penzioneru koji je krio nacistički tenk u podrumu - sledi "paprena" novčana kazna

Klaus-Diter F. je decenijama u podzemnoj garaži držao arsenal oružja iz Drugog svetskog rata – uključujući i tenk i protivavionski top, a vlasti su danas našle način kako da ga kazne.

Život

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

18:01

Epilog priče o penzioneru koji je krio nacistički tenk u podrumu - sledi
Foto: Profimedia

Na suđenju u Kilu, optuženi 84-godišnji Klaus-Diter F. danas je preko svog advokata pružio odgovarajuće priznanje, a sud, tužilaštvo i odbrana su se dogovorili da je odgovarajuća kazna – maksimalno godinu i pet meseci uslovne kazne i novčana kazna u visini od 250.000 evra.

Uslovna kazna se umanjuje za četiri meseca zbog protivpravnog odugovlačenja procesa. Optuženi se, uz priznanje, takođe obavezao da će tenk i protivavionski top da proda.

Prema navodima odbrane, za tenk je zainteresovan muzej u Sijetlu (SAD). Advokat optuženog rekao je da je njegov klijent dobio dozvolu za izvoz. Ujedno, i jedan kolekcionar iz Severne Rajne-Vestfalije želi da kupi protivavionski top.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: