Glumica godinama krila Oskar na tavanu: "Nisam ga zaslužila"

Britanska glumica Džuli Endruz otkrila je da je Oskara kojeg je dobila za glavnu ulogu u filmu "Meri Popins" godinama krila na tavanu, jer je smatrala da ga nije zaslužila.

Život

Izvor: B92, N1

Ponedeljak, 04.11.2019.

12:26

Glumica godinama krila Oskar na tavanu:
Foto: Getty/Carlo Allegri

Džuli Endruz osvojila je Oskara 1965. godine za svoj debi na velikom platnu, ulogu voljene dadilje Meri Popins u istoimenom Diznijevom filmu.

Gostujući u Šou Grejema Nortona, glumica je otkrila da je "zlatna statua" godinama bila na njenom tavanu, jer je smatrala da nagradu nije zaslužila, već da je reč o "poklonu dobrodošlice" u filmsku industriju.

"Držala sam Oskara na tavanu veoma dugo, jer sam mislila da mi je poklonjen kao dobrodošlica u Holivud, i da ga nisam zaslužila", rekla je 84-godišnja glumica.

Otkrila je i da ju je rani uspeh doveo do "terapija i psihoanaliza", ali da je na kraju naučila da postupa ispravno i poštuje filmove koje snima.

"To je veliki dar, ali i obaveza", istakla je Džuli Endruz.

U trci za Oskara bila je već 1966. godine za glavnu ulogu u mjuziklu "Moje pesme moji snovi", ali je ostala bez nagrade. Poslednji put je za prestižnu nagradu Američke filmske akademije bila nominovana 1983. godine za ulogu u filmu "Viktor Viktorija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: