Šest dugih godina: Iz mora u Istri izvučeno telo Poljaka nestalog još 2013?

Iz mora u Istri izvučeno je telo najverovatnije poljskog ronioca koji je nestao još 2013. godine, piše Glas Istre.

Život

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

12:00

Šest dugih godina: Iz mora u Istri izvučeno telo Poljaka nestalog još 2013?
Foto: Keola/Depositphotos

Ronioci specijalne policije juče su iz mora kod Svete Marine, u blizini Labina, izvukli telo nepoznatog muškarca koje je potom prevezeno na Odeljenje patologije pulske Opšte bolnice radi obdukcije i utvrđivanja identiteta.

Portparolka Policijske uprave istarske Nataša Vitasović izjavila je da je još pre nekoliko meseci jedan češki ronilac obavestio da je u moru, na dubini od 50 metara, uočio ostatke ljudskog tela i delove ronilačke opreme.

Policijski ronioci u nekoliko navrata su pregledali podmorje kod Svete Marine, ali do juče nisu imali uspeha. Iako identitet ronioca još nije formalno utvrđen, postoji mogućnost da je reč o poljskom roniocu, koji je u moru na ovom području nestao još 2013. godine.

Hrvatski portal 24 sata nezvanično saznaje da bi to moglo biti telo Adama Bendžamina Vrobelea, rođenog 1966. godine. U septembru 2013., naime, pokrenuta je sveobuhvatna potraga za poljskim roniocem koji je nestao tokom ronjenja u blizini auto-kampa Sveta Marina. On je na ronjenje, kako se navodi, tada krenuo sam opremljen bocom kiseonika zapremine sedam litara, u crno-plavom ronilačkom odelu i s pojasom za brzo izranjanje.

Budući da je na toj poziciji ronio sam, njegovi prijatelji, takođe poljski državljani, čekali su da se pojavi na površini, ali to se nije dogodilo u predviđenom vremenu.

Njegov nestanak na recepciji auto-kampa prijavili su u popodnevnim satima kada je pokrenuta i potraga. Na mestu zarona podmorsko tlo strmo pada u dubinu do 50 metara, a prisutne su i jake morske struje koje su uz jaki severoistočni vetar dodatno otežavale uslove potrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: