On je Indonežanin koji je oduševio bivše Jugoslovene

Jedan indonezijski novinar poslednjih nekoliko dana postao je prilično popularan na (virtuelnom) prostoru Bosne i Hercegovine.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 30.06.2019.

09:43

Default images

Reporter kanala CNBC Indonesia je pažnju naših komšija, ali i korisnika društvenih mreža sa šireg prostora bivše Jugoslavije, privukao svojim imenom. Čovek se, naime, zove - Tito Bosna.

Njegovo neobično ime i prezime prva je primetila sarajevska novinarka Arduana Pribinja.

Ono što nije poznato, a što bi nama sa ovih prostora svakako bilo zanimljivo da saznamo, je kako to je kako je Tito dobio ime, kao i da li to ima ikakve veze da bivšim jugoslovenskim maršalom Josipom Brozom i njenovo nekadašnjom zemljom. Indonežani uglavnom nemaju imena i prezimena kao ljudi sa zapada, odnosno nemaju prezime karakteristično za porodicu i familiju. Oni uglavnom nose samo ime, koje može da se sastoji iz više reči.

Nekadašnja SFRJ i Indonezija su bile članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsednici Josip Broz Tito i prvi predsednik Indonezije Sukarno imali su dobre odnose. Indonezija je, inače, država koja je među prvma priznala Bosnu i Hercegovinu posle raspada Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: