Nova vrsta obroka izazvala pomamu: "Čekalo se u redovima"

Donat burger - čizburger sa slaninom u testu za krofne, za kratko vreme osvojio je srca brojnih posetilaca jednog bara u Londonu.

Život

Izvor: B92

Petak, 20.04.2018.

19:55

Nova vrsta obroka izazvala pomamu:
Foto: YouTube screenshot

Entoni Najt, menadžer ugostiteljskog objekta "Maksvels bar i gril", navodi da su za usavršavanje recepta bile potrebne četiri nedelje.

"Za to vreme napravili smo oko 400 krofni. Samo u prvih nedelju dana prodato je više od 1.300 komada. Ljudi su tog vikenda bukvalno čekali napolju u redovima da probaju naš burger", rekao je.

Donar burger pravi se tako što se na testo položi kačkavalj, kiseli krastavčići, sos, slanina i pljeskavica. Testo se zatim umota i prži u dubokom ulju, a kada se izvadi, dok je burger vreo, ubrizgava se kečap pomoću šprica. Krofna se na kraju posipa malom količinom šećera u prahu.

Cena porcije koja uključuje i pomfrit iznosi 17 evra.

Posetioci navode da je burger vrlo ukusan jer testo nije mnogo slatko, i zato što predstavlja savršen spoj različitih tekstura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: