Turijska kobasica najduža na svetu - 2.034 metra

U Turiji, naselju u vojvođanskoj opštini Srbobran, danas je predstavljena najduža kobasica na svetu, dugačka 2.034 metra i teška 2,5 tone.

Život

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

21:35

Turijska kobasica najduža na svetu - 2.034 metra
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap

Kobasica čiji su dimenzije za Ginisovu knjigu rekorda predstavljena je na čuvenoj turijskoj "Kobasicijadi", najvećem festivalu kobasice u Srbiji. Džinovsku kobasicu u centar naselja dovukao je traktor i to umotanu u celofan i uz pratnju tamburaša.

Završila je na rasprodaji, a prodavala se na metar.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
Za kupovinu kobasice - rekorderke vladalo je ogromno interesovanje među više od 50.000 posetilaca iz Vojvodine, ali i drugih krajeva Srbije, koji su se danas sjatili u Turiju.

Veliko interesovanje vladalo je i za kupovinu "običnih" turijskih kobasica.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
Posetioci su ispred štanda "Turijska kobasica" čekali i po pola sata da kupe kobasicu po ceni od 500 dinara za kilogram.

Takođe, gigantska kobasica, koju su spravili turijski majstori 2013. godine, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao nadjuža kobasica na svetu.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
Turijski kobasičari kažu da se pravi, kao i svaka prava kobasica, samo od mesa, paprike, belog luka, soli i bibera, a puni se u prirodna creva.

U Turiji se održava 34. "Turijska kobasicijada", velika turistička manifestacija posvećena nadaleko poznatom turijskom delikatesu.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: