Glasovi žirija Crne Gore se ne računaju?

Prema pisanju stranih medija, glasovi žirija šest zemalja iz drugog polufinala će biti izuzeti iz ukupnog broja poena.

Izvor: B92

Nedelja, 15.05.2022.

12:54

Glasovi žirija Crne Gore se ne računaju?
Foto: Shutterstock/rarrarroro

Podsetimo, partner Evropske radiodifuzne unije (EBU) koji vrši monitoring nad glasanjem tokom Evrovizije, saopštio je da su u rezultatima šest zemalja identifikovani "određeni neregularni obrasci glasanja".

Glasovi žirija iz šest zemalja u drugom polufinalu Evrovizije su uklonjeni iz takmičenja, a potom su bili zamenjeni zbirnim rezultatima zasnovim na zemljama sa sličnim obrascima glasanja u drugom polufinalu i velikom finalu.

Iz Evrovizije su bili uklonjeni nacionalni žiriji iz sledećih zemalja: Azerbejdžan, Gruzija, Crna Gora, Poljska, Rumunija i San Marino.

"U analizama glasanja žirija od strane partnera za glasanje Evropske radiodifuzne unije (EBU) nakon druge generalne probe drugog polufinala Pesme Evrovizije 2022, u rezultatima šest zemalja identifikovani su određeni neregularni obrasci glasanja", pisalo je u njihovom saopštenju.

"Da bi se uskladio sa Uputstvima za glasanje takmičenja, EBU je radio sa svojim partnerom za glasanje na izračunavanju zamenskog zbirnog rezultata za svaku zemlju i za drugo polufinale i za veliko finale (izračunato na osnovu rezultata drugih zemalja sa sličnim glasanjem)", naveli su.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: