Tužne sudbine članova "Novih fosila": Njih četvoro otišli su prerano

Šest dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je zadobio teške povrede, te bio u komi, preminuo je Rajko Dujmić. Za tri dana trebalo je da proslavi 66. rođendan, a iza njega su ostali neutešna supruga Snježana i sin Tin.

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2020.

10:45

Default images

Smrt Rajka Dujmića četvrti je veliki udarac za kultni bend, piše hrvatski portal Indeks.

Začetnik grupe i prvi bubnjar Slobodan Momčilović Moka preminuo je 7. avgusta 1984, na Rajkov rođendan.

Prva pevačica grupe Đurđica Barlović bila je jedna od najharizmatičnijih žena bivše države, a njenu karijeru prekinula je prerana smrt 1992. godine.

Imala je tada samo 41 godinu, a preminula je od posledica akutnog infarkta u Internoj bolnici u Zadru, ostavivši iza sebe supruga i dva sina.

"Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vest", rekao je kasnije Rajko Dujmić.
Bend je šokirala smrt drugog bubnjara i supruga Sanje Doležal Nenada Šarića Brade, koji je preminuo 2012. godine u svojoj vikendici u mestu Donji Zvečaj na Mrežnici, gde je doživeo moždani udar. Porodica je Praznik rada provela u svojoj vikendici na Mrežnici, a tamo su planirali da proslave i Sanjin 49. rođendan. Nenad je odlučio da ostane u vikendici sam kako bi kuću pripremio za veliko slavlje za Sanjin rođendan.

Članovi porodice naslutili su da nešto nije u redu kad se bubnjar nakon višesatnog zvanja nije javio na telefon. Sanja je pozvala komšinicu, a ona ga je pronašla u teškom stanju.

"Moj najbolji prijatelj i životni partner nas je napustio danas. Prerano za mene i za našu decu. Nažalost, krvarenje u mozgu je od prvog trenutka bilo preobilno i izazvalo je strašne posledice. Zahvaljujem mnogobrojnim prijateljima i poznanicima koji već dva dana šalju podršku i svoju ljubav. Zahvaljujem lekarima i osoblju Karlovačke bolnice na svemu što su učinili ova dva dana. Kao vernica, molim braću i sestre u Hristu da se mole i prikazuju mise za dušu mog supruga i snagu naše porodice. Medije molim da nas ostave kako bi mogli u miru i tuzi da preživimo ove trenutke. Hvala, Sanja, Lana, Luka, Sven i Lea te ostala tugujuća familijo", stajalo je u saopštenju koje je Sanja tada poslala medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: