Hoakin Feniks konačno progovorio o tragičnoj smrti slavnog brata Rivera

Glumac Hoakin Feniks koji je nedavno nominovan za Oskara za najbolju mušku ulogu u fimu "Džoker" otvoreno je progovorio o tragičnoj smrti brata Rivera Feniksa.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2020.

19:00

Hoakin Feniks konačno progovorio o tragičnoj smrti slavnog brata Rivera
Foto: Getty/Emma McIntyre / Staff

River Feniks bio je uspešna filmska zvezda, dečko koji obećava, ali je umro u svojoj 23. godini nakon što se predozirao u klubu "Vajper rum" u Holivudu 31. oktobra 1993. godine. Te noći, pre 27 godina, s njim je bio i Hoakin.

"Osećam se kao da sam u gotovo svakom svom filmu u kojem sam glumio imao vezu sa Riverom"... I mislim da smo svi osetili njegovo prisustvo u našim životima na brojne načine", rekao je slavni glumac, prenosi "Miror".

Hoakin je retko govorio o smrti svog brata, ali je sada odlučio da govori o tome kako je tragična smrt uticala na njegovu porodicu.
HOakin uèestvuje i u protestima/Foto: Getty/Tasos Katopodis / Stringer
"U to vreme kada smo bili najugroženiji, iznad naših kuća leteli su helikopteri i bilo je onih koji su pokušavali da uđu na naš posed. Svakako, sve to je ometalo moj proces žalosti", iskren je glumac.

Tragična priča porodice Feniks: River je umro u 23. godini, a bio je talentovaniji od Hoakina?

U intervjuu je Hoakin otkrio i da ga je River ohrabrio da nastavi dalje i da ne odustaje od glume. Istakao je i da je njegov brat bio izuzetno talentovan glumac, ali da oni tada toga nisu ni bili svesni. Embed from Getty Images River Feniks je najpoznatiji po ulogama u filmovima "Stand By Me", "Running on Empty", i "My Own Private Idaho".

River Feniks bio je jedna od najvećih holivudskih zvezda, a u noći kada se njegov život ugasio bila je i njegova devojka Samanta Matis, koja je prošle godine, nakon 25 godina ćutanja, odlučila da progovori o događajima koji su prethodili njegovoj smrti.

Ona je u ispovesti za "Gardijan" ispričala sve detalje. Te kobne noći, kada je holivudski glumac umro, Samanta, Riverov brat Hoakin Feniks i sestra Rejn uputili su se u noćni klub "Vajper rum" u Los Anđelesu, čiji je vlasnik bio Džoni Dep.

Samanta je rekla da je mislila da će u klubu ostaviti njegovog brata i sestru, a zatim otići kući, ali kad su stigli, on joj je rekao da su tu neki ljudi koji žele da on svira s njima i pitao je da li je u redu da ostane.

"Znala sam da nešto nije u redu, nešto što ne mogu da razumem. Nisam videla da se neko drogira, ali on je bio pod dejstvom nečega i nisam se osećala ugodno zbog toga", ispričala je ona, te odlučila da ostane u klubu.

"Četrdeset pet minuta kasnije bio je mrtav", rekla je i počela da plače. Embed from Getty Images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: