Ko sprema najbolji gulaš u Srbiji?

Čak 50 ekipa iz cele Srbije nadmetaće se u nedelju, 5. avgusta, u pripremanju gulaša na "Gulašijadi" u Svilajncu.

Izvor: B92

Petak, 03.08.2018.

10:53

Ko sprema najbolji gulaš u Srbiji?
Foto: Thinkstock

U okviru "Gulašijade", biće održan defile konja i zaprega Konjičkog kluba "Mara", a održaće se i tradicionalne srpske sportske igre, nastupiće KUD "Sinđelić" iz Svilajnca, KUD "Dimitrije Katić" iz Crkvenca, KUD "Sveta Trojica" iz Bobova.

Gulaše će ocenjivati "najeminentniji stručni žiri" - predsednik Kulinarske federacije Srbije Dejan Stanković, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije Miloš Jovanović i predsednik Master Chefs Švajcarske Jovica Đurđević.

Ovom manifestacijom Svilajnac želi da obogati turističku ponudu, ali i da promoviše kulturni identitet ovog kraja, koji je inače poznat po kuvanju dobrog gulaša. "Gulašijada" će se održati kod Siloša u Svilajncu, na putu za Crkvenac, a počeće u 12 sati. Proglašenje pobednika je u 18.30 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: