Petak, 28.10.2016.

17:15

Kako se pravi kolač za kojim je “poludeo” ceo internet?

Razlog zašto je “magični kolač” postao tako popularan za kratko vreme krije se u njegovim jednostavnim sastojcima i lakoj pripremi...

Izvor: Independent

Kako se pravi kolač za kojim je “poludeo” ceo internet?
Foto: Screenshot

Magični kolač peče se na niskoj temperaturi, prilikom čega nastaju dva sloja – osnova nalik pudingu i penušasti prekrivač nalik patišpanju.

Varijacija na temu je mnogo, ali je osnova uvek ista - da biste napravili ovu poslasticu, potrebni su vam sledeći sastojci:

- 4 jaja

- 95 grama brašna

- 120 grama šećera

- 115 grama otopljenog i ohlađenog putera

- 4 decilitra mleka

- 1 kašičica ekstrakta vanile

Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih zasebno dok ne dobijete čvrstu penu, a žumanca u drugoj činiji umutite sa šećerom i ekstraktom vanile.

Zatim dodajte rastopljeni buter, brašno, mleko i na kraju sneg od belanaca.

Ukoliko želite, po ukusu možete dodati i čokoladu, limun, đumbir, cimet, puter od kikirikija ili neke egzotičnije sastojke poput mača čaja koji je u poslednje vreme izuzetno popularan.

Postupak pripreme pogledajte u priloženim video-snimcima. . .
.
.

Magic cake first try 😍 #bake #magiccake

A photo posted by @runoutofwords on

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: