Koliko često treba voditi ljubav da bismo bili zdraviji?

Nova studija tvrdi da treba voditi ljubav najmanje jednom nedeljno da bi seks povoljno uticao na zdravlje, tvrdi studija Univerziteta Kalifornija u San Francisku.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

15:21

Koliko često treba voditi ljubav da bismo bili zdraviji?
foto: thinkstock

Naučnici su pratili seksualni život 129 žena i ispitanice su davale podatke o zadovoljstvu svojom vezom, kao i o konfliktima, podršci koji imaju od partnera i o intimnosti.

Kada su uporedili testove krvi, ispostavilo se da su one koje su imale seks bar jednom nedeljno imale znatno duže telomere, koji se smatraju odgovornima za starenje.

Tokom godina, telomeri u našim ćelijama propadaju i skraćuju se kao rezultat starenja, ishrane, pijenja alkohola, kažu naučnici.

Redovan seks može da uspori starenje i da produži telomere, održavajući ćelije tako zdravima. Ova mala studija, naravno, traži dodatna istraživanja.

Izvor: Nedeljnik.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: