Uske farmerke izazivaju ginekološke probleme

Uska odeća utiča na prirodne funkcije u telu - poput disanja, krvotoka i varenja.

Izvor: Vijesti.me

Petak, 19.09.2014.

20:35

Default images

Uske farmerke, pantalone i veš mogu da prouzrokuju vaginalne upale, a s obzirom na to da je učestalost infekcija povećana, ova veza je dobila i medicinski naziv - "sindrom uskih pantalona".

Dva velika nezavisna istraživanja iz 1980-ih (jedno sprovedeno u Nigeriji na 365 žena, a drugo u SAD-u na 203 žene), izveštavaju o češćem pojavljivanju vaginalnih gljivičnih infekcija kod žena koje nose uske farmerke i takav donji veš, nego kod onih koje oblače komotniju pamučnu odeću.

Uska odeća ograničava cirkulaciju vazduha ("prirodnu ventilaciju"), stvarajući tako toplo i vlažno okruženje idealno za razvoj gljivica - tako da je najčešća vaginalna infekcija kandida gotovo zagarantovana

Savremena medicina upozorava kako bi današnja moda mogla dovesti do sličnih posledica koje su imale žene kada su nosile korsete - ako ne pripazimo šta nosimo.

Uska odeća utiča na prirodne funkcije u telu - poput disanja, krvotoka i varenja.

Zbog nje disanje postaje pliće, krvotok oslabljen, samim tim manje kiseonika kruži našim telom, pada nam koncentracija, postajemo umorni, tromi, letargični.

Zbog nemogućnosti pravilnog disanja, mogu se javiti hiperventilacija i napadi panike.

Foto: Image courtesy of marin at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: