I od voća se gojimo

Ako želite da „stešete” figuru, imajte u vidu da i voće ima podosta kalorija, najviše suve smokve, nar i banane, dok jagode, dinje i lubenice imaju najmanje kalorija i šećera.

Izvor: Izvor: Veèernje novosti

Subota, 02.08.2014.

08:38

Default images

Kad god pomislite da bi trebalo da skinete višak kilograma, najjednostavije vam je da se „prebacite“ na voće? Bolje jabuke i breskve, nego nezdrave grickalice, pišu Novosti.

Iako stručnjaci preporučuju sedam šoljica isečenih plodova dnevno, trebalo bi da imate u vidu da to odgovara količini od 100 g prosečno slatkog i kaloričnog voća.

To znači da dnevno unosite dodatnih 350 kalorija i 60 g grama šećera, što će se vrlo brzo primetiti na vašoj figuri. Osim vitamina i drugih korisnih sastojaka, neki plodovi sadrže i mnogo šećera, tako da voće, ipak, goji. Na primer, jagode, dinje i lubenice imaju najmanje kalorija i šećera, a suve smokve, nar i banane najviše.

Foto: Zdenko Zivkovic / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: