Oglasio se Apple nakon žestokih kritika

Kompanija Apple najavila je da će svojim korisnicima dati mogućnost da isključe softversku alatku koja može da uspori performanse uređaja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 01.02.2018.

08:46

Oglasio se Apple nakon žestokih kritika
Foto: Getty

Očekuje se da će ova promena uslediti na proleće, sa objavljivanjem najnovijeg operativnog sistema za mobilne uređaje iOS.

Još jedan od najavljenih noviteta predstojećeg operativnog sistema biće i alatka koja će omogućiti korisniku da vidi stanje u kom se nalazi baterija i sugerisati eventualnu popravku, prenosi Glas Amerike.

Neće takođe izostati ni novi paket animiranih emotikona, uređena aplikacija za zdravlje, opcija za gledanje muzickih spotova bez reklama, kao i opcija u Apple aplikaciji za vesti koja pruža mogućnost gledanja najvažnijih video vesti.

Saopštenje je usledilo nakon žestokih kritika i ljutnje korisnika zbog vesti da Apple tajno usporava operativne sisteme starijih iPhone uređaja.

Vest o usporavanju pojavila se prvo u izveštajima na internetu, a priznanje kompanije Apple usledilo je u decembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: