Hakeri ucenjuju HBO: "Dajte 6 miliona dolara ili..."

Hakeri koji se predstavljaju pod imenom “Mr. Smith“ traže milione dolara od kompanije HBO nakon što su navodno ukrali scenarije poznatih TV serija, i-mejl prepiske i poverljiva dokumenta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2017.

10:44

Hakeri ucenjuju HBO:
foto: getty

Prošle nedelje hakeri su ukrali neemitovanu epizodu “Igre prestola“ i objavili je na internetu. HBO nije odmah objavio šta su hakeri tačno ukrali, ali izvršni direktor kompanije Ričard Pleper je nagovestio da nije u pitanju samo jedna epizoda već i “delovi i-mejl prepiske o programu televizije“.

Prema pisanju američkih medija, hakeri sada navodno traže šest miliona dolara da ne objave poverljive podatke, navodi AP.

Hakeri tvrde da imaju scenarije, kopije neemitovanih filmova i serija, ali i poverljive informacije iz prepiske zaposlenih.

Da li će HBO pristati na ucenu hakera, ostaje da vidimo...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: