Sony Xperia XZ i X Compact dosta nade polažu u kamere

Xperia XZ i X Compact novi su Sonyjevi mobilni telefoni koji se izdvajaju atraktivnom kamerom i dorađenim dizajnom kao i novim bojama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2016.

12:29

Sony Xperia XZ i X Compact dosta nade polažu u kamere
Foto: YouTube Screenshot

Sony je na berlinskom sajmu u predstavio dve nove Xperije koje bi trebalo da privuku nove kupce japanskom divu, a velik naglasak kod oba modela je kamera impresivnih performansi.

Xperia XZ novi je top model s 5,2-inčnim ekranom, Snapdragonom 820 i 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije kao i ekranom Full HD rezolucije čime se i ne izdvaja posebno od top modela na tržištu, koji nude 4 i više GB RAM-a. Tu je i baterija kapaciteta 2900 mAh.

Manja, 4,6-inčna Xperia X Compact trebalo bi da bude privlačna onima koje toliko ne privlače velike dimenzije većine telefona, ali i dalje od njih traže odlične performanse. X Compact je ipak malo štedeo pa se tu nalazi Snapdragon 650, a ekran prikazuje 720p rezoluciju. RAM i interna memorija su isti, a baterija raspolaže kapacitetom od 2700 mAh. Oba telefona dolaze s USB-C konektorom, a ono što je isto kod oba uređaja je moćna kamera.

Uz tradicionalni Exmor senzor od 23 megapiksela dodali su dva nova senzora, laserski autofokus i RGBC-IR senzor koji precizno prilagođava balans bele. Glavna kamera spremna je za fotografisanje za 0,6 sekundi, a ima i poseban taster za fotografisanje. Što se tiče videa, Sony je dodao tehnologiju za stabilizaciju slike koju su razvili na Handycam kamerama, a kamera snima u 4K.

Xperia XZ ima 13 MP prednju kameru za selfie perfekcioniste – osetljivost doseže čak ISO 6400, a tu je 22-milimetarski/90-stepeni širokougaoni objektiv koji će izvući maksimum pri lošem osvetljenju i grupnim selfiejima. X Compact prednja kamera snimaće fotografije od skromnijih 5 megapiksela, ali ostatak specifikacija je prilično sličan.

XZ u prodaji će biti u oktobru, dok će X Compact biti dostupan već u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: