Naredni smartwatch Samsunga biće kompatibilan sa Androidom

Kompanija Samsung je objavila da će njen naredni pametni sat biti kompatibilan sa Googleovim operativnim sistemom Android, a južnokorejski gigant se nada da će na taj način ograničiti tržišnu dominaciju Applea.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 04.09.2015.

10:48

Default images
Foto: Thinkstock/ilustracija

Časovnik će biti lansiran na tržište u oktobru, objavio je Samsung uoči današnjeg otvaranja najvećeg evropskog sajma elektronike za široku potrošnju IFA u Berlinu.

Kompatibilnost s Android tehnologijom će omogućiti novom časovniku Samsunga da funkcioniše sa smartphonima drugih brendova, za razliku od Apple Watcha lansiranog u aprilu, preneo je Rojters.

Prema istraživačkoj kompaniji Strategy analitics, svetska prodaja Smartwatcha dostigla je pet miliona komada u drugom tromesečju ove godine, dok ih je godinu dana ranije bilo milion, a Apple Watch je zauzeo 75 odsto tržišta, dok je Samsung daleko iza, s učešćem u prodaji od osam odsto.

Samsung je lansirao u ponedeljak novi časovnik Gear 2 opremljen kao i Apple Watch tehnologijom za mobilna plaćanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: