"iPhone 6 bi napokon trebalo da dobije veći ekran"

Naredni telefon, koji sa velikom sigurnošću možemo nazvati iPhone 6, trebalo bi da napokon sustigne konkurenciju kada je veličina ekrana u pitanju.

Izvor: Huffington Post

Utorak, 08.10.2013.

17:50

Default images

Već neko vreme u medijima se pojavljuju glasine da Apple testira uređaje sa većim ekranom, a sada je jedan analitičar u beleškama za investitore napomenuo da kompanija zaista planira da predstavi iPhone sa većim displejom.

„iPhone 6 će najverovatnije imati novi dizajn i displej dijagonale 4.8 inča“, napisao je Piter Misek, analitičar kompanije Jefferies LLC.

iPhone 5S i 5C, koji su predstavljeni prošlog meseca, imaju ekran od 4 inča, dok su 4S i prethodni modeli imali displej dijagonale 3.5 inča.

iPhone sa 4.8-inčnim ekranom bio bi u rangu smartfona kao što su Moto X i HTC One, iako bi i dalje imao ekran manji od onoga na modelima Samsung Galaxy S4 i Sony Xperia Z1 (5 inča).

Predstavljanje telefona sa većim ekranom ima potpunog smisla za Apple – sudeći po istraživanju tržišta kompanije IDC, skoro 40 odsto smartfona koji su izašli iz fabrike u prvoj polovini ove godine imali su ekrane veće od 4 inča. Ovo je značajan porast u poređenju sa 24 odsto, koliko je zabeleženo prošle godine.

„Sasvim je jasno da postoji potražnja za smartfonima sa većim ekranima, a u ovom trenutku, Apple ostavlja taj tržišni segment konkurenciji“, tvdi Ramon Ljamas, menadžer istraživanja mobilnih telefona u kompaniji IDC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: