Šta donosi Android 4.1

Nova verzija Androida obećava bržu pretragu interneta i razmenu fotografija između dva telefona.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2012.

12:02

Default images

Android 4.1, nazvan Jelly Bean, sledi Googleovo tradiciju davanja imena po nekim poslasticama.

Jedna od ključnih promena, Project Butter, unapređuje ukupni odziv operativnog sistema: pomeranja, prevlačenja i animacije u verziji 4.1 izvodiće se glatkije i fluidnije nego u verziji 4.0. Povećana je i brzina kojom sistem odgovara na dodire ekrana.

Početni ekran je promenjen tako da vidžeti automatski menjaju dimenzije kako bi stali u raspoloživi prostor na određenom ekranu, a njihovo pomeranje ili uklanjanje je olakšano.

Funkcija Google Beam služi da prenosi podatke sa jednog Android uređaja na drugi samo jednim pritiskom prsta, aplikaciju za kameru i notifikacije.

Jedna od novih opcija je Google Now, koja će vam automatski dati pravu informaciju u pravo vreme. Reći će vam kako da najbrže stignete od kuće do posla, najnovije rezultate vaših omiljenih timova i ažurirani status vaših letova, na primer.

Google kaže da je to njihov odgovor na Siri.

Jelly Bean donosi i mogućnost razmena fotografija dodirivanjem dva telefona, pomoću bežične tehnologije NFC (near-field communications).
Ice Cream Sandwich trenutno ima ograničenu mogućnost razmene podataka preko NFC.

Novi Android obećava i pametniju tastaturu koja će predviđati sledeću reč pre nego što je ukucate.

Google kaže da se dnevno aktivira milion novih Android uređaja, a da je naročito veliki rast primećen u Brazilu i Indiji.

Jelly Bean će biti dostupan sredinom jula. Neki uređaji - Galaxy Nexus, Motorola Xoom i Nexus S - će ga dobiti automatski, kao i najnoviji tablet iz Googlea, Nexus 7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: