Stiže novi, bolji i brutalniji "Doom"

Na tradicionalnom skupu gejmera QuakeCon-u danas je Id Software predstavio “gameplay” sledeće verzije kultne igre “Doom”, koja će se zvati samo i kratko “Doom”, i koja je premijerno prikazana posle najave na E3 u junu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 18.07.2014.

17:51

Default images

Igra se dugo razvijala, a prvi put je najavljena još na QuakeCon-u 2007. kada je to učinio Džon Karmak, suosnivač id-a. Tokom promocije bilo je zabranjeno fotografisanje, kao i bilo kakvo drugo snimanje. Gameplay demo je trajao 20 minuta.

Prošlo je skoro 10 godina od kada je Doom 3 značajno pomerio granice PC grafike, ali čini se kao da je prošlo još više vremena da se nešto čuje o njegovom nasledniku, "Doom 4".

Oni koji su imali tu sreći da prisustvuju promociji u Dalasu, u hotelu "Hilton Anatole", kažu da novi "Doom" dosta liči na "Doom 3" i da je još brutalniji. Radi na "Id Tech 6" endžinu i 1080p sa 60 frejmova u sekundi. Igra će biti portovana/razvijana za PC, PS4 i Xbox One.

Zašto je igra nazvana "Doom", a ne "Doom 4" objasnio je glavni producent Marti Straton, koji je rekao: “Ovo je igra o početku, želimo da se vratimo nazad i da se fokusiramo na brzu borbu, neviđeno oružje i razaranje". Nije rečeno kada će igra biti puštena u prodaju.

"Doom" će se dešavati na Marsu, gde je svemirska stanica izložena napadu demonskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: