Mari: Vreme je da se slavi Novakov podvig

Poraz Novaka Đokovića u trećem kolu izazvao je tektonski poremećaj u svetu tenisa, pa je pitanje o tome bilo neizbežno u razgovoru s ostalim teniserima.

Izvor: B92

Nedelja, 03.07.2016.

12:00

Mari: Vreme je da se slavi Novakov podvig
Getty Images

Drugi teniser sveta Endi Mari kaže da je poraz jednom morao da se dogodi i da je sada pravi trenutak da se stavi u kontekst sve što je Novak postigao.

“Bio je u neverovatnoj seriji i zato svi od njega očekuju da pobedi u svakom meču, ali istorija nas uči da to ne može da se dogodi. Uvek naiđe dan kada ti ne igraš na svom maksimumu, a protivnik je sjajan – kada Kveri servira dobro, teško ga je pobediti“, rekao je Mari i dodao:

“Umesto da na to gledamo kao na iznenađenje, treba da slavimo ono što je Đoković postigao, a to je nešto izvanredno. Oborio je brojne rekorde, osvojio sva četiri Slema u nizu, ostvario 30 Gren slem pobeda zaredom, neverovatno. Sada je verovatno razočaran, ali njegovih prethodnih 12 meseci najbolje su što smo imali u tenisu godinama unazad“.

Na pitanje da li je iznenađen što je Sem Kveri okončao Đokovićev niz, Mari je odgovorio:

“To je trava, videli ste i prošle godine Novaka sa Kevinom Andersonom – jak server koji do tada nije pobeđivao vrhunske igrače na Slemovima, a bio je vrlo blizu s Novakom, izgubio je sa 7:5 u petom setu. Onda je pobedio mene na US openu... Čest je slučaj da mečeve sa serverima tog tipa odluči nekoliko poena, a ako ne osećaš lopticu dobro, to samo stvara dodatni pritisak“.

Australijski teniser Bernard Tomić kaže da je Kveri igrao fantastično i dodaje:

“Novak nije bio na svom maksimumu. Mislim da kada toliko pobeđuješ kao on, nekada je teško da se koncentrišeš, a i svi žele da te pobede svakoga dana. Sem je odigrao meč života, a to je i potrebno kako bi se savladao najbolji na svetu“.

Miloš Raonić kaže da Đokovićeva eliminacija neće mnogo promeniti turnir, dok Stiv Džonson ističe da sada svi imaju više vere u sebe.

Đoković je trostruki šampion Vimbldona (2011, 2014, 2015), a porazom je prekinuo niz od 28 Gren slem turnira na kojima je stizao makar do četvrtfinala.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: