Nišikori lako eliminisao Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki zaustavljen je u trećem kolu Masters turnira u Majamiju.

Izvor: AK

Ponedeljak, 30.03.2015.

17:10

Default images
foto: Beta/AP

Bolji od Srbina bio je Japanac Kei Nišikori sa 6:2, 6:2, posle nešto više od sat vremena igre na Florodi.

Troicki je tokom meča imao problema sa bolom u leđima, loše je servirao i bio nemoćan u dugim razmenama poena sa Japancem, koji je maksimalno koristio njegove greške.

Nišikori je drugi put bio bolji od Troickog, u trećem međusobnom duelu, maksimalno kao i u prethodnom pre dve godine u Madridu.

Japanac će osmini finala Mastersa u Majamiju čekati pobednika meča David Gofan – Jerži Janovič.

Nišikori je neutralisao servise Troickog već u prvom gemu, uspostavio je svoj tempo i dugom razmenom udaraca stigao do brejk šanse, ali je ne koristi. Međutim, Nišikori nastavlja u stom ritmu, stiže do novog brejka koji ovaj put koristi. Međutim, Nišikori ne koristi ranu prednost, loše servira, pravi tri velike greške, što Troicki maksimalno koristi i odmah vraća brejk.

Troicki je naučio lekciju iz prvog gema, te popravio servis i skoro bez greške stigao do novog poena. Ali, isto je učinio i Nišikori, koji bez izgubljenog poena ostavlja meč u egalu.

Međutim, Troicki ne uspeva da zadrži pravi balans, Nišikori opet napada njegov servis uspešno i stiže do novog brejka, koji ovaj put sigurnim servisom kapitalizuje u 4:2. Japanac je nastavio da diktira tempo, nije dozvolio Troickom da pronađe rešenje, pa je ubrzo stigao do trećeg brejka i sigurnim servisom dobija prvi set 6:2.

Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis na otvaranju drugog seta, ali Troicki u trećem gemu pravi prvu duplu servis grešku. To je samo bio uvod u nastavak slabije igre, Nišikori je opet lako obuzdavao servise Srbine, te dugom razmenom udaraca osvajao poene, i konačno napravio prvi brejk u drugom setu, koji bez izgubljenog poena pretvara u 3:1.

U nastavku seta Troicki nije imao snage za povratak u meč, lako je Nišikori osvajao poene na svoj servis, a onda novim brejkom, petim na meču, potvrdio pobedu, sa konačnih 6:2 i u drugom setu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: